Kiállítás nyílik a Lenau Házban

-bl- Képzőművészet
PDF
PROGRAMAJÁNLÓ
A Lenau Egyesület és a Magyarországi Német Írók és Alkotók Szövetségének (VUdAK) Képzőművészeti Szekciója 2010. február 25-én, csütörtökön, 17 órakor a Lenau Házban (Pécs, Munkácsy M. u. 8.) ZeiTräume címmel képzőművészeti kiállítást rendez. A megnyitón Cseh Borbála művészettörténész beszél az alkotókról és műveikről.

Zömében olaj, akril és vegyes technikájú festményeket láthat a közönség a Lenau Házban csütörtökön 17 órától. A tárlat egészen május 10-ig lesz  látható a nagyközönség előtt, ráadásul a belépés teljesen díjtalan. Az alkotók az ország egész területéről érkeztek, ami összeköti őket, az a közös anyanyelv és a VUdAk szekciója, amelyben a kilencvenes évek eleje óta tevékenykednek. A huszonnyolc műalkotás alkotói között számos olyan művész is található, akit a magyar kortárs képzőművészet is jeles képzőművészként tart számon.

A kiállításon az alábbi művészektől láthatók alkotások:
Bartl József,  Budahelyi Tibor,  Damó István,  Dechandt Antal, Jakob Forster,  Frömmel Gyula,  Hajdú BeátaHajdú László, Heitler László,  HuberAndrás, Jovián György,  Manfred Karsch, KlingJózsef, König Róbert,Lieber Erzsébet, Lux Antal,  Matzon Ákos, Misch Ádám, Volker Schwarz,  SzilyGéza, Trischler Ferenc, Wagner János

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés