Kaposvár Info Pont: mérsékelt az érdeklődés

-bl- Közélet
PDF
Éppen hét héttel ezelőtt, Szita Károly Kaposvár és Páva Zsolt Pécs polgármesterének jelenlétében adták át az információs irodát a Jókai téren. A Pécsi Riport kíváncsi volt a működés tapasztalataira, ezért betértünk egy rövid beszélgetésre. Elsősorban azt szerettük volna megtudakolni, hogy milyen az érdeklődés és mennyire váltotta be a hely a hozzá fűzött reményeket.




-    Fontos mutatószám egy ilyen irodánál a látogatottság, jelenleg hányan térnek be naponta – kérdezem beszélgetőpartneremet, Gyarmati Krisztinát, az iroda heti ügyeletesét.
-    Még nem sok idő telt el a nyitás óta, így nem sok érdeklődőről tudok beszámolni. Átlagosan öten keresik fel az irodát, de a "csúcs" látogatói  létszámunk sem  haladta meg a napi nyolc főt. Bizonyára ennek a nem túl kedvező időjárás is oka volt, de remélem a tavasz kezdetével az erre sétálók észreveszik a helyet és betérnek ide érdeklődni a kaposvári programok iránt.

-    Ha körülnézek, akkor a polcokon sok kiadványt látok Kaposvárról.
-    A Belvárosi séták címet viselő leporelló egyfajta útikalauz Kaposvárhoz, de itt látható a teljes kulturális és turisztikai ajánlat egy füzetbe kötve, és a kisebb rendezvényekről is vannak önálló kiadványaink. Ezeket szoktuk az érdeklődőknek átadni.

-    Hányan dolgoznak itt és milyen rendszerben?
-    Összesen hatan dolgozunk itt, és hetente váltjuk egymást. Négyen az önkormányzattól és ketten – köztük én is a Tourinform révén vagyunk itt. A feladatunk az, hogy az érdeklődést felkeltsük Kaposvár kulturális és turisztikai értékei iránt.

-    Milyen nehézségek jelentkeztek a munka során?
-     Apróság, de még mindig nincs telefonvonalunk és internet elérésünk, egy megállító tábla is jól jönne, bár úgy tudom ezek a problémák hamarosan megoldódnak.

-    Milyen képzettség szükséges az itteni munkakör a betöltéséhez?
-    Én idegenforgalmi közgazdász vagyok, úgy gondolom ez mindenképpen segít abban, hogy Kaposvárt méltóképpen képviseljem Európa Kulturális Fővárosában.

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-03-02 18:03
Ez nem kampány iroda?
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-03-01 14:10
Besz@rás! Ezért adja oda Pécs ezt a jó helyen lévő ingatlant? Kaposvárnak ez megéri?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-03-01 14:08
Öt ember naponta? Már megérte a befektetést!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés