Civilek a leszakadó településrészekért

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Civilek fogtak össze a Zsolnay Mauzóleum és környéke megszépítéséért – jelentette be hétfő délután Hoppál Péter városi képviselő, a körzet ”gazdája”, aki civil szervezetek képviselőivel közösen állt ki a leszakadó területek megújításáért. A megvalósításhoz minden segítőkész pécsitől egy facsemetét várnak,  amelyet elültetnek a területen, így hozva létre egy árnyas kis ligetet.


Dr. Hoppál Péter az ötös számú körzet képviselője vezette fel a beszélgetést, amit a Retextil János utcai bemutatótermében folytattak.  A terület képviselője szerint a Zsolnay Mauzóleum és környéke nagyon elvadult és bár nagy terek állnak ott rendelkezésre, azok mindmáig kihasználatlanok.

A Retextil Alapítványtól Thiesz Angéla és Pataki Erika volt jelen, akiktől megtudtuk, hogy márciusban akciót hirdetnek, mivel a terület egy részét fásítani kívánják. Szakemberekkel egyeztetve pontosan meghatározták, hogy milyen jellegű növényzet illik oda, ezért azt a www.hozzegyfat.hu honlapon a későbbiekben mindenki tanulmányozhatja ezt. Nem csak park, hanem a nyugdíjasok számára pihenőhely, sportpálya, kutyafuttató, sőt egy helyi íjász csoport örömére lőtér is lesz majd ott.

A Pécsi Ifjúsági Uniótól, aki a területen már jelen van egy szolgáltató házzal, Háber Jánosné jelezte, hogy komoly előrelépés lenne a környék rendbetétele, hiszen jelenleg nincs olyan közösségi hely, ahová az ott lakók kijárhatnának.

A kialakításban ugyan civilek vennének részt, de a fenntartási munkákhoz szeretnék, ha a város is segítséget nyújtana. Ebben a kérdésben a Holdinggal még tárgyalni fognak, Hoppál képviselő közvetítésével.

A szabadidőpark kialakítását a Norvég Alap, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az EKF civil alapja és az Ökotárs Alapítvány támogatja összesen 1,5 millió forinttal. Az összeg nem tűnik nagynak, de az ott élők munkájával és a március végi fásítással együtt már komoly fejlesztés valósul meg a Ledinán.

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-03-02 18:45
Örülök, hogy Péter ilyen dolgokat is segít. Jó képviselő lesz bocs (már az).
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-03-02 13:30
Azt a nagy dzsuvát jó ha kipucolják, magam is megyek segíteni, ha lehet.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-03-02 08:19
Ha kampányfogás, ha nem, legalább jobb lesz az ott élőknek!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés