A tudatos nevelésnek lehetnek jó környezeti hatásai

Közélet
PDF
Sok időnk már nincsen, amit el lehetne fecsérelni! A Földből – bármilyen banálisan is hangzik – csak egy van. Azt a rajta élőknek kell megvédeni, különösen a hátrányos környezeti hatásoktól, a veszélyt rejtő hulladékoktól, drámaian fogalmazva: az emberek termékeitől, cselekedeteitől. Azért, hogy akik majd utánuk születnek, azoknak is legyen hol leélni normális keretek között az életüket.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv égisze alatt, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Környezeti és Energia Operatív Programja (KEOP) és az Európa Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. szervezéséven, országos bemutatókörút állomásaként, Pécsre érkezett a „Környezettudatosság – tudatos környezeti magatartásra nevelés” programsorozat.

A fenntartható életmód, valamint az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző figyelemfelkeltő sorozatok keretében pedagógusokat, gyermekeket, kistérségi vezetőket is szerettek volna megszólítani a szakemberek.

Az eseményben fontos szerepet vállalt Koós Miklós (a képen jbbbra), környezetvédelmi szakember, Tóth Ákos, (a képen középen) az Európa Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. képviselője, valamint Róka Róbert, (a képen balra) Pécs környezetvédelmi referense.

Pécsett is azt a tervet szerették volna megvalósítani, amely lehetőséget biztosít arra, hogy olyanok találkozzanak, ülhessenek egy tárgyalóasztalhoz, akik mindezt máskor, szinte soha nem tehették volna meg. A beszélgetések során – szakemberek jelenlétében – egyes alapfogalmak tisztázása is szerepelt a napirendi pontok között. Hiszen fontosnak vélték, hogy ha „ökológiai lábnyom” szerepel egy eszmecsere során, akkor mindenki ugyanazt értse alatta.

A száraz szövegek helyett a gyermekek bevonásával, a témát felölelő játékok is szerepeltek a tervek között, amikkel a jövő generációja szórakozva, nem direkt iskolás módszerekkel juthatott információhoz, tudáshoz.     

Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-03-02 18:17
Nem egy óriási üzlet ez az egész "zöld" politika? Láttam a tv-ben egy filmet, ahol a tudósok bemutatták, hogy az emberiség megjelenése előtt a Földön már voltak ilyen szélsőséges éghajlatváltozá sok!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-03-02 18:16
Jó a tapasztalatom az iskolásokkal, több mindent tudnak erről a témáról mint sok felnőtt.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-03-02 18:14
Kár, hogy a gyerekek felnőve elfelejtik amit tanultak...
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés