Pécs legfrissebb közlekedési hírei

Bereczki Lajos Rövid Hírek
PDF
A Széchenyi téren, a Városháza épületének könyvesbolt felőli sarkán megkezdődik a gyalogátkelőhely átépítése. Hétfőtől négy napon keresztül a Városháza főbejárata és a könyvesbolt délről az egész épülettömb – Városháza közön keresztüli – megkerülésével lehetséges csak.

Átépítés várható a Mária utca–Hunyadi utca sarkán, melynek során mindkét utca zsákutcává válik. A Hunyadi utca tervek szerint március közepéig észak felől a Boldogság Házig lesz csak járható.

A Vince utca Cserzőköz feletti szakasza burkolatépítés miatt kerül lezárásra.
Március második hetétől a Sopianae-terv keretében a város számos utcájában lesz munkaterület-átadás. Jelentősebb építési beruházás az Aradi vértanúk–Kodály Zoltán–Klimó György utak csomópontjában lesz, ahol a körforgalom kialakítása gázvezeték építésével kezdődik meg. Az autóbuszok akadálytalanul közlekedhetnek erre, más járművek vezetői azonban korlátozásokra számíthatnak. A körforgalom építése várhatóan 2-3 hónapot vesz igénybe.

Jövő héttől elindul a burkolatrekonstrukció a Pósa Lajos utcában és a Kispiricsizma dűlőben. Folytatódik – a tavalyi évhez hasonlóan – a teljes lezárással járó támfalépítés a Nagykozári úton a Bajor utca és Bor utca között. Ennek várható befejezése április végén lesz.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés