Zárult a Tavaszi Nyitány

Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
Március első hétvégéjén zárta kapuit a Pécs-Baranya Művészeinek Társasága (PBMT) által a fenti címmel rendezett kiállítás a Tűztorony Galériában. A volt tűzoltólaktanyában rendezett tárlat családias zárásán a négy művész kötetlenül beszélt az ott kiállított munkáikról, technikákról, műhelytitkokról. A különleges helyszín és az érdekes alkotások búcsúztatása, csak átmeneti, hiszen a PBMT már tervezi a hónap közepére az újabb meglepetést.
Tekintse meg a rendezvényen készült képeinket írásunk végén!

Négy eltérő habitusú alkotó műveire vethettünk még egy utolsó pillantást a kiállítás hivatalos zárásakor. A galériában megjelent érdeklődők különleges kulisszatitkokat tudhattak meg maguktól az alkotóktól, a képek, szobrok és nyomatok készítéséről.

Szabó Klarissza Médea, kerámia-szobrász különleges, háromszög alakú fém elemekből álló csigaház térformájáról, szenzibilis, hangokat kiadó diplomamunkájáról és egy beton-fém kompozíció alkotói technikájáról beszélt. Jegenyés Jusztina üvegtervező iparművész különleges öntött üveg szobrainak a tervezéstől a kivitelezésig vezető útját mutatta be, míg Takács Dezső grafikus csodálatos rézkarcainak és kőnyomatainak titkairól beszélt. Csizy László számítógépes grafikus pedig ennek a kevésbé ismert eljárásnak a titkaiba vezetett be minden jelenlévőt.

A "jó hangulatról" és a házias ízekről a házigazda PBMT nevében J. Móker Zsuzsanna, az est moderátora Papp Andrea, valamint az általuk idevarázsolt büfé gondoskodott,


mvszek1-l mvszek10-l mvszek2-l mvszek3-l mvszek4-l mvszek5-l mvszek6-l mvszek7-l mvszek8-l mvszek9-l



Hozzászólások

 
+1 #2 Guest 2010-03-08 11:18
Jók a képek és az üvegszobrok, valami a képeken is átjön. A helyszín pedig, hát így élnek a művészek manapság.
Idézet
 
 
+1 #1 Guest 2010-03-07 13:43
Nagyon jó kiállítás volt, érdekes környezetben!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés