Folytatódnak a nagyszabású útfelújítások Pécsett

Folytatódnak a nagyszabású útfelújítások Pécsett

Rövid Hírek
PDF
A napokban folytatódnak a nagyszabású útfelújítások Pécsett, a Sopianae-terv keretében számos út, csomópont megújul majd. A Városháza – a tavalyi akcióhoz hasonlóan – most is szeretné megkönnyíteni az autósok közlekedését, ezért folyamatos előrejelzést adnak majd a munkálatokról.

- Örülünk, mert modern, biztonságos és a legújabb követelményeknek is megfelelő útjai lesznek Pécsnek, de egyúttal tisztában vagyunk azzal is, hogy az építés ideje alatt sok bosszúsággal is járnak a munkálatok, mert megnehezítik a mindennapjainkat. Mi abban szeretnénk segíteni, hogy a Pécsett közlekedők időben felkészülhessenek a megváltozott forgalmi rendre – magyarázza Nagy Csaba.

Pécs alpolgármestere közölte, tanultak a korábbi évek városvezetésének hibáiból, ezért a tavalyi akcióhoz hasonlóan idén is egy külön csapat foglalkozik majd a Városházán azzal, hogy az autósok a legfrissebb információkhoz időben jussanak hozzá.

- Ahogy tavaly, idén is folyamatos lesz a tájékoztatás, alternatív útvonalakkal fogjuk segíteni az autósokat. Mielőtt egy útszakaszt lezárnak a munkások, időben értesítünk mindenkit, hogy a megváltozott közlekedési rend ismeretében induljanak el otthonról – mondja az alpolgármester.

Nagy Csaba hangsúlyozta, Pécsett az elmúlt években elmaradtak a fejlesztések, az új városvezetés azonban nem halogatja ezeket, mert a város érdeke az, hogy mielőbb rendezett, biztonságos utak, terek és csomópontok legyenek a Pécsett.
-  A folyamatos tájékoztatásba bevonjuk a városi médiumokat, kiemelten számítunk a Pécs TV-re, a Pécsi Hírekre és a helyi rádiókra. Naponta többször is részletes helyzetjelentésre számíthatnak az autósok, illetve elÅ‘re is jelezni fogjuk a változásokat, hogy mindenki felkészülhessen rájuk.
Az útfelújításokkal kapcsolatos híreket a város honlapján, a www.pecs.hu oldalon is közzé teszik majd.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés