Istenkúton is ünnepeltek

Istenkúton is ünnepeltek

Bereczki Lajos Közélet
PDF
Kevésbé látványosan, mint a Jókai téren, de szerda este azért Istenkúton is összegyűltek a közösségi házban azért, hogy együtt örüljenek a LegfelsÅ‘bb Bíróság kedvezÅ‘ döntésének. Az Istenkúti Közösségért Egyesület (IKE) sokat tett azért, hogy az évekig elhúzódó, civilek és a honvédelmi tárca között dúló háborúskodás végül a pécsiek javára dÅ‘ljön el.  


-    Peták Péter az IKE elnöke nem a Jókai téren ünnepel a többi CMM aktivistával együtt, miért?
-    Ãšgy gondolom, hogy egy civil szervezetnek meg kell Å‘rizni a függetlenségét és nem szabad választási kampányban olyan rendezvényen szerepelni, ahol politikai pártok képviselÅ‘i is exponálják magukat. A CMM a kezdetektÅ‘l olyan szervezet volt, amely pártszimpátiától függetlenül tömörített embereket, akik egy közös érdektÅ‘l vezérelve cselekedtek – semmiképp sem akartak a Tubesre radart. Az IKE továbbra is civilként képviseli az itt élÅ‘k érdekeit és nyilván a továbbiakban mérlegeli, hogy van-e olyan cselekvési terület, amelyben a CMM-el együtt tevékenykedhet.

-    A CMM egyik legfontosabb célja a radarépítés megakadályozása sikeres volt. Van más, támogatható elképzelésük, amely mellé érdemes odaállni?
-    Bizonyára van, hiszen a Mecsek fáinak megóvása, vagy az uránérc kutatás szintén felvet olyan kérdéseket, amelyben lehet közös együttműködés a jövÅ‘ben, de hangsúlyozom csakis civil szervezettel kívánunk együttműködni, politika mentesen, hiszen mi magunk is ezeket az elveket képviseljük.

-    A mai bírósági döntést hogy értékeli?
-    Rendkívül nagy öröm számomra és az egyesület tagjainak számára, hiszen évekig küzdöttünk azért, hogy törvényesen vessünk véget az elhibázott, de a honvédelmi tárca által körömszakadtáig védett álláspontnak. Ma a LegfelsÅ‘bb Bíróság jogerÅ‘s döntésével hatályon kívül helyezte a FÅ‘városi Bíróság tavaly november végén meghozott, a Tubesre tervezett radar építési engedélyezésérÅ‘l szóló döntését. EldÅ‘lni látszik tehát a kérdés nem lesz radar a Tubesen. Ez számunkra évek óta a legjobb hír.

Hozzászólások

 
0 #4 Guest 2010-03-19 23:06
Kár, hogy Vicze Csilla átjátszotta a Fidesznek a CMM-et, ezzel ezt a civilmozgalmat gyakorlatilag kinyírta. Nemcsak hogy nem volt ehhez erkölcsi alapja, hiszen nem erre jött létre a CMM, de ezzel hosszú távon hiteltelenné tette az egészet és tönkretette azok munkáját, akik részt vettek benne (meg abban is, hogy ő legyen a CMM "arca"). Szerencse, hogy van az IKE, akiknek fontos a pártoktól való függetlenség.
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-03-18 14:52
Miért kell mindenből kettéosztottság ot csinálni!
Idézet
 
 
+1 #2 Guest 2010-03-18 13:04
Valóban jobb fejek és nem fekszenek le egyetlen pártnak sem.Ja és még annak sem, aki valszeg győzni fog.
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-03-18 10:54
Tegnap a Jókain príma kis politikai nagygyűlés volt. Vicze is indulni akar ősszel? Tök úgy tűnik nekem.Az istenkútiak legalább tökösek ebben a kérdésben.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés