Telnek a házak a Pécsi Tavaszi Fesztiválon!

Színház
PDF
Soha nem tapasztalt érdeklődés övezi a 2010-es Pécsi Tavaszi Fesztivál programját – alighogy kezdetét vette az Európa Kulturális Fővárosa -év első kiemelt eseménye, a belépőjegyek háromnegyede máris gazdára talált. Persze, a fellépők illusztris névsorát tekintve, ezen nem is csodálkozhatunk...







A világsztárokat több műfajban felvonultató fesztivál mintegy harminc eseménye – néhány ingyenes program kivételével – mindösszesen öt és félezer kiadó hellyel várja a közönséget. Ebből már több mint négyezer szék foglalt, a fesztivál első napjaira tehát a jegyek több mint hetvenöt százaléka elkelt. A Pécsi Kulturális Központ jegyirodája mellett népszerű az online értékesítési rendszer is, amelyen keresztül a belépők egyharmadát foglalták le az érdeklődők. Ebből pedig arra következtetnek a szervezők, hogy távolabbi településekről, s a határokon kívülről is nagyszámú közönség készül Pécsre látogatni. A nemzetközi érdeklődést a fesztivál honlapjának látogatottsági statisztikája, s a ticketportal.hu regisztrációs adatai is alátámasztják. Ezekből kiderül, hogy az esemény iránt érdeklődők 10-15 százaléka külföldről böngészi a programokat, s a szomszédos országokon túl jelentős a német, lengyel, olasz és amerikai látogatók száma is.

A legangyobb „favoritnak” a King's Singers koncertje bizonyult, melyre már hetek óta hiába próbálnak jegyet váltani a kórusmuzsika kedvelői, de hasonló érdeklődés mutatkozott a tekintélyes előadógárdát felvonultató Nemzetközi Jazz Hétvége iránt is, melynek három estéjére az első napon szinte már egyáltalán nem lehet jegyhez jutni. Elővételben elkeltek a belépők az Ister ír-skót népzenei koncertjére, s a Mecsek Táncegyüttes jubileumi estjére is, melyet a két teltházas színházi előadást követően, május 3-án megismételnek a pécsi néptáncosok.
Aki tehát biztosra akar menni, és nem szeretné elmulasztani a további sztárfellépők produkcióját, nem késlekedhet a jegyvásárlással. Vészesen fogynak a helyek ugyanis Richard Bona koncertjére, a Ghymes lemezbemutatójára, valamint Rost Andrea „Pannon dalok” című előadására is.

Jegyeket elővételben személyesen a Pécsi Kulturális Központ Információs Irodáján válthat a közönség (Széchenyi tér 1.), a világhálón pedig a www.ticketportal.hu oldal kínál lehetőséget a helyfoglalásra.

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-03-18 22:16
Szakcsi Lakatosék az ÁOK AULÁBAN nekem kifejezetten csalódás volt.
Unalmas, s a közönség is inkább csak udvariasságból és megszokásból tapsolt.

Ezért 500 Ft is sok lett volna, de több volt.

Óriási csalódás. Egyre azt vártam, hogy végre összeszedik magukat, de ez mára így volt eltervezve.

Sajnos!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés