Szigorodnak az ellenőrzések a Pécs Holding Zrt-nél

Közélet
PDF
A hanyagul, nem megfelelően végzett munka kora lejárt a Pécs Holding Zrt-nél. Többek között ezt is bejelentette Kiss Tibor (képünkön), a cégcsoport vezetője. Mindezt elbocsátások is alátámasztják, bár például akad olyan munkatárs, aki jelenleg táppénzen van, mégsem számolnak vele a továbbiakban. A „futtában”, komoly teljesítmény nélkül leigazolt, de a végre nem hajtott feladatok miatt komoly számonkérés, büntetőfeljelentés is várható.
A szerződött, külsős cégekkel szemben több esetében is felmerült a vétkes hanyagság, Ennek okait lehet kutatni, de ez legyen a belső ellenőrzés feladata. Mindenesetre Kiss Tibor szerint akadt olyan egykori kolléga, aki bizonyos régebbi adatállományokat szeretett volna kitörölni a számítógépes rendszerből, de elfeledkezett arról, hogy többes adatmentés létezik a zrt-n belül, ezért az eltussolni szándékozott információk előhívhatóak voltak újra.

Az is kiderült, a pécsi parkolást felügyelő, a város szempontjából előnytelen szerződéssel rendelkező kft-vel a jelen állás szerint nem lehet felbontani a szerződést, mert az komoly anyagi veszteséget jelentene Pécs Megye Jogú Város Önkormányzatának, vagyis minden polgárnak. Ezért vélhetően az a papír életben marad 2011 őszéig, amikor majd megszűnik. Bár, az elszámolás aggályos, de nehéz „fogást” találni a vállalkozón, mert a könyvelési adatok rendben vannak. Az automaták kiürítésekor elvileg lehetnek „simlik”, de aki ilyet állít, annak bizonyítania is kellene a dolgot, ami nehéz, de inkább lehetetlen feladat.

Egyfajta „csontváz” a szekrényben a városi utak síkosságának mentesítése, magyarul a téli munkálatok elvégzése. Bonyolult a számonkérés, a menetlevelek nyomon követése. Főleg annak tükrében, hogy korábban csak egy nagy spirálfüzetben történtek meg a feljegyzések. Mint az „átkos” világban, vagy ahhoz hasonlóan! Az is aggályos, mi alapján határozták meg az oldószer árát, mondjuk 2014-re vetítve, nem is beszélve az üzemanyagárakról. Amit talán még az egykor volt Országos Anyag- és Árhivatal legendás vezetője, Csikós-Nagy Béla sem mert volna megtenni, legfeljebb rezgő szempillákkal, kétségek között őrlődve.  

Hozzászólások

 
0 #5 Guest 2010-07-04 19:24
Figyelem felhívás !!
Kertvárosban a későn összegyüjtött fű, szemét, már rothad. A füves területek rozsdafoltosak lettek, az otthagyott fü elrohadt, kipusztitva a korábban szépen zöldelü füvet..
Az illletékes park gondozója, kaszálója nyilván nem ért hozzá, hogy hogyan kell kezelni a levágott fű anyagot...
Enyezd , regina, Etelka, utcák, és környéke. /tavaj öszi zsákolt levélszét kupacok még mindig kintvannak/. Senki nem
viszi el.. A felhalmozott, levágott füvek rothadnak, büzlenek.
Idézet
 
 
0 #4 Guest 2010-04-13 20:19
Itt az idő, hogy mostantól a tisztesség legyen a menő, és nem a mutyi, a csalás, a megvezetés, a KÖLCSÖNSZERZŐDÉ SEK, amelyek csak arra jók, hogy a kölcsönt felvevő meglógjon a pénzzel!

NEM LEHET BÜNTETLENÜL HAGYNI A HAZUGOKAT!!!
Idézet
 
 
0 #3 Guest 2010-04-08 12:30
Szerintem az a lényeg, hogy végre rend legyen!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-04-08 11:59
Ki fogja a büntetőfeljelen téseket megtenni, a Holding, vagy az önkormányzat? Mikor? Kik ellen?
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-04-08 11:55
Hol szétszedték, hol összerakták Holdingba a pécsi önkormányzati cégeket. Egyetlen állandó elem volt : a rendetlenség és a lopkovic.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés