Galériateremtők

Bereczki Lajos Képzőművészet
PDF
A Pécs-Baranya Művészeinek Társasága (PBMT) péntek délután, ismét kiállítás megnyitására készült a Tűztorony Galériában. A fenti címmel megnyitott tárlat tizenkét művész alkotásait mutatta be ebben a különös hangulatú térben. A megnyitón J. Móker Zsuzsanna porcelántervező művész beszélt az alkotásokról – egyben ő is bemutatta munkáit.

Tekintse meg írásunk végén a kiállítás megnyitóján készült képeinket!


Talán a pécsiek közül többen ismerik "régi tűzoltó laktanya" néven a helyet a Rákóczi út 3-7 alatt, amely érdekes formájú tégla tornyokkal rendelkezik, melyeket egykor a tűzoltáshoz használt tömlők szárítására használtak. Ha autóval közelítjük meg a helyszínt, az udvarban parkolni is lehet, igaz jó magyar forintért, de ez nincs másképp a belváros más pontján sem.

Balra az első ilyen toronyban található a PBMT galériája, amely több okból is különleges a városban. Egyrészt a már említett érdekes hangulat miatt, másrészt pedig a kiállító művészek igazán színvonalas munkáiért. Még egy harmadik is ide kívánkozik  - talán itt a legkedvesebbek a betérő látogatóval, a művészek és a szervezők egyaránt gondoskodnak arról, hogy mindenki otthonosan érezze magát.

Visszatérve a mostani „Galériateremtők” című kiállításra, megállapíthatjuk, hogy ez egy igazi csemege a műélvezőknek.  A cím utal arra, hogy a kiállítóknak köze van a hely létezéséhez, annak fejlesztésében tevékenyen részt vesznek. Mindazonáltal a „tizenkettek” nagyon is eltérő technikával és felfogásban dolgoznak. Nem csak képző, hanem iparművészek is vannak közöttük, így olyan tárgyi világ is megjelenik a tárlaton, amely akár a hétköznapjaink használati tárgya is lehetne.

Szavak helyett azt javaslom, hogy aki a kortárs képző és iparművészet jeles képviselőinek alkotásaira kíváncsi, az látogasson el a Tűztorony Galériába!

A kiállító művészek:

Bicsár Vendel, Farkas Adrienn, Fejős Miklós, Herczeg László, J. Móker Zsuzsanna, Jegenyés Diána, Kertészfi Ágnes, Mosonyi Tamás, Szabó KlariszMédea, Szilágyi Szilárd SILANO, Terényi Gyöngy, Vata Emil

A kiállítás megtekinthető 2010. április 30-ig, naponta 10-18 óráig (szombat-vasárnap zárva)

pbmt1-l pbmt10-l pbmt11-l pbmt13-l pbmt14-l pbmt15-l pbmt16-l pbmt17-l pbmt18-l pbmt19-l pbmt2-l pbmt20-l pbmt21-l pbmt22-l pbmt23-l pbmt24-l pbmt25-l pbmt26-l pbmt27-l pbmt28-l pbmt29-l pbmt30-l pbmt31-l pbmt32-l pbmt4-l pbmt5-l pbmt6-l pbmt7-l




Hozzászólások

 
0 #3 Guest 2010-04-12 12:57
Megnéztem, a "búgócsiga" nagyon érdekes volt!
Idézet
 
 
0 #2 Guest 2010-04-11 16:52
Inkább őket kellene támogatni, mint a félhülye politikusokat!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-04-11 06:39
Jó nevek, kiváló kiállítás lehet, megnézem!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés