Egy tábla, ami egyben kelepce is

Egy tábla, ami egyben kelepce is

2013. április 02. kedd, 14:14 Közélet
PDF
Nehéz helyzetbe kerül, aki Pécsett, a Hungária úton sétálva, az északi oldalon, a vasbolthoz ér. Mert ott úgy érezheti magát, mint akit bekerítettek. Az épület felállványozva (képünkön), a zöld hálón pedig egy tábla fityeg. Ami szerint a gyalogosoknak a túlsó oldalt kellene igénybe venniük. Nehéz ügy ez, szinte megoldhatatlan a feladvány. Valamilyen kihágást el kell követnie a gyalogosnak, vagy nagyot kerülhet.

Első lehetőségként azt is választhatja bárki, hogy elsompolyog a keskenyre szűkült járdán. Szinte biztosan megússza anélkül, hogy valami a fejére pottyanjon, esetleg bármi a vállára zuhanjon. Ekkor azonban figyelmen kívül kell hagynia a felhívást, ami szerint sétálni a túlsó oldalon illene.

Amikor a nyomtatott betűkkel szembesül az ott elhaladó, megteheti, miszerint teljesen szabálytalanul átvág a túlsó járdára. Mivel azonban közel van a kereszteződés, nagy is néha a forgalom, hát nem kis kockázattal jár a manőver. Ráadásul, ha egy éber rendőr lefüleli a vétőt, akkor drága mulatságnak lehet részese az állampolgár.

Visszafelé is vezet út, de akkor egészen a moziig kellene araszolnia a szabályszerű városlakónak. Ezt talán kevesektől várhatjuk el, ismerve önnön magunkat. Ha tehát valaki mégis továbbmegy, akkor eljuthat a kijelölt gyalogátkelőhelyhez. Ott átkelhet, méghozzá kellő biztonsággal. De akkor az egésznek már sok értelme valóban nincsen!

Jelen pillanatban így áll a helyzet, amit több dolog is megoldhat. A legjobb nyilván az lenne, ha minél gyorsabban befejeződnének a munkálatok, ám azért ebben akad némi bizonytalansági tényező. A másik, hogy aki rendszeresen ott halad el, jegyezze meg, egy-két hétig hasznosabb, ha a másik részen lépeget.

Az végkép felesleges gondolatmenet, kinek van joga egyáltalán kitenni olyan táblát, ami a mozgást korlátozza? Mert a szándék elvitathatatlanul remek, de kérdés, kit terhel a felelősség, ha mégis bármi malőr történik. Itt azért senki se gondoljon súlyos esetre, elég pár festékcsepp, némi por, kár a ruházatban.

Erre viszont lehet az a válasz: legyen az majd a jogászok dolga, ha bekövetkezik a váratlan kellemetlenség.

Hozzászólások

 
0 #2 colt 2013-04-03 12:47
A bolt tulaja nem zárhatja le a járdát a kereszteződésig , tehát mégis, mit tudna csinálni?
Idézet
 
 
0 #1 Járó 2013-04-03 11:03
Arra közlekedőként gyalázatosnak tartom a dolgot! Mellesleg meg kell nézni a legtöbb kivitelezést, illetve ahogy a közlekedést szervezik közben! Botrány.

Miért nincs felelős, miért nincs megoldás?
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés