Nemzeti motorozás

2013. április 21. vasárnap, 14:03 Bereczki Lajos Jegyzet
PDF
Köztudott, hogy a magukat nemzeti érzelműnek tituláló motorosok gusztustalan roadshow-ját kormányzati szinten másodszor is elmeszelték. Rendben van ez így, hiszen az Élet Menetével (és ettől függetlenül mással is) összeegyezhetetlen egy ilyen csürhe melldüllesztése, még akkor is, ha a hétköznapok rasszizmusában éppen nyakig süllyed a magyar.

Lassan mindent bemocskolnak, a „nemzet” és „nemzeti” kifejezések egyre inkább a szélsőjobboldal által kisajátított, valódi tartalom nélküli címkék lesznek, és a bajuszom alatt morogva, keserűen kell megjegyeznem, hogy sajnos ezért a normális többség is vastagon felelős.

Mitől nemzeti érzelmű egy motoros? Egyáltalán e két kifejezés egymás mellé állítható-e? Évekkel ezelőtt még jót mosolyogtunk volna a dolgon, naná, hogy hülyeség, hiszen valószínűleg nem arról van szó, hogy a matyó hímzéses, vagy trikolor bőrszerkóban motoroznak, miközben bukósisakjuk magányában halkan Kölcseyt szavalnak. Továbbá nem célszerű csikós-gulyás öltözetben Harley Davidsonra pattanni, ostorpattogtatva, de Pannónia, vagy Danuvia nyergében sem - még akkor is, ha a nemzeti érzelmek  éppen fenemód kicsordulnak. Ezeket az "érzelmeket" kissé tompítja ma Budapesten a motorosok által használt palesztin lobogó, ám tudjuk, hogy bizonyos, „más érzéseknek” pedig ez a drapéria jót tesz. Úgy tűnik, a külsőségek egyetlen célt szolgálnak, az öncélú (vagy nagyon is célzott) gyűlölködést, mások kirekesztését, megbélyegzését, egy gazdaságilag kínlódó országban - a bűnbakképzést.

Üdvözlendő tehát, ha maga a miniszterelnök utasítja a belügyminisztert, hogy ne engedélyezze az ilyen megmozdulásokat (az más kérdés, hogy egy kicsit gyülekeztek és egy kicsit vonultak is.) Talán nem véletlen, hogy Pécsett is szombaton kapcsoltak le egy kis csoport nácit, akik a führer születésnapjának tiszteletére kívántak egyet túrázni a Mecsekben.

Természetesen az ilyen magas pozícióból érkező utasításokkal ideig-óráig elejét lehet venni a  neonácik demonstrációinak, de ez kevés ahhoz, hogy a jövőben ne radikalizálódjon még jobban ez az irányzat. Látni kell, hogy az országban terjed az ordas eszme (ez is részben kormányzati felelősség).

Szóval kedves hobby, verseny, szabadidő és egyéb motoros urak és hölgyek, kérem bizonyítsák be, hogy motorozni jó. Csak úgy. Ideológiamentesen. Együtt.

Hozzászólások

 
+1 #4 Ervin 2013-04-23 09:12
Ezek a motorosok mitől nemzeti érzelműek? Azt ki mondja meg, hogy ki a nemzeti érzelmű? Már megint hülyeség a köbön!
Idézet
 
 
0 #3 Normális 2013-04-22 08:26
Még mindig nem értem miért kell egyáltalán erre a miniszter elnöknek utasítást adnia, ez a belügyminiszter nek nem volt egyértelmű?

Ettől még persze ok, hogy legalább Orbán szólt neki!
Idézet
 
 
0 #2 Magyar 2013-04-21 18:28
Egyszerűen elképesztő, hogy a Gárda motoros "tagozata" vette a bátorságot és mégis vonult. Hol élünk?
Idézet
 
 
0 #1 Józan 2013-04-21 14:55
Köszönjük a pontos diagnózist, valóban nagy a felelősség a többségen!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés