PEN - sikeresen újratöltve

2013. április 29. hétfő, 15:59 Zene
PDF

Nagy sikerrel zárult a három év kihagyás után újra megrendezett Pécsi Egyetemi Napok, amely három plusz egy napja alatt több mint húszezren szórakoztak többek között olyan előadók koncertjein, mint Ákos, a Punnany Massif avagy a Tankcsapda. A Pécsi Bőrgyárban megrendezett fesztiválon a Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetem (PTE ZEN) programja jóvoltából helyi ifjú tehetségek is megmutathatták magukat, jelentős közönségsikert aratva. (Képünkön: Diákrektor-jelöltek és csapataik).

 

 

Megismételte a korábbi fesztiválok sikerét a 2013-as Pécsi Egyetemi Napok (PEN), amelyet a hagyományoknak megfelelően a Pécsi Bőrgyárban rendeztek meg április 24 és 27 között. Az évtizedes hagyományokra visszatekintő PEN a kétezres évek második felében vált a magyar könnyűzenei fesztiválidényt megnyitó rangos rendezvénnyé, 2010-ben pedig a Pécs2010 – Európa Kulturális Fővárosa kiemelt programja lett érdemeinek megfelelően. A színvonalas fellépők felvonultatása mellett a PEN fontos célja a Pécsi Tudományegyetemen belüli összetartás erősítése, ennek eszköze a diákrektor választás, amely során az egyes egyetemi karok csapatai versengenek. Az izgalmakban bővelkedő játékon minden kar egy 15 fős csapattal képviseltette magát, melynek élén a Diákrektor jelölt állt. A március 6-án indult verseny során a résztvevők mind a PEN előtt, mind a fesztivál alatt kitűnően oldották meg a feladatokat. A szoros verseny győztese az Egészségtudományi Kar csapata, a FelPÖNderítők lett, Diákrektoruk így átvehette az egyetem szimbolikus kulcsát.

A három év szünet után megrendezett fesztivál legnagyobb sikerét a Pécsről indult, de már országos hírnévnek örvendő Punnany Massif aratta, amely 10 éves jubileumi koncertjére több mint négyezren voltak kíváncsiak április 25-én, de szintén nagy volt az érdeklődés a PEN-en első alkalommal fellépő Tankcsapda és a tavaszi turnéját a nulladik nap során itt megkezdő Ákos, illetve a pécsi Kiscsillag iránt. A legerősebb nap a péntek volt, mondta el Gellai Gergő főszervező, ekkor több mint hatezren voltak kint a fesztiválon.

A Pécsi Tudományegyetem országosan egyedülálló könnyűzenei képzési programja, a Zenélő Egyetem a ZEN&Roll színpadon mutatta be az ígéretes ifjú pécsi tehetségeket; a fesztivál három napja alatt 17 fiatal pécsi zenekar és előadó mutatkozott be, nem egy esetben zajos közönségsikert kiváltva. A fesztiválon a PTE ZEN hallgatói a színpadtechnika és arculat- és brandépítés tárgykörében végeztek szakmai gyakorlatot, a ZEN szintén hallgatókból álló kommunikációs stábja pedig végigtudósította és - dokumentálta a fesztivált – a képes, mozgóképes és szöveges anyagok a http://zenendroll.blog.hu/ címen érhetőek el.

Hozzászólások

 
0 #1 Géza 2013-04-30 08:26
Ó boldog egyetemi évek...., milyen más a valóság! De jó visszagondolni rá!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés