Ismeretlen sorszámú Kertváros Nap

2013. május 05. vasárnap, 09:50 Közélet
PDF
Pontosan nem lehet tudni, hányadik Kertváros Nap volt az, amit 2013. május 4-én rendeztek meg Pécsett. A Maléter Pál utcai (képünk a helyszínen készült) összejövetel nem a trehányság miatt nem kapott sorszámot. Hanem, mert korábban volt már ott hasonló, de nem ilyen. Ezért maradt el a pontos nevesítés. De ettől még nagy volt az érdeklődés, jó a hangulat. Ezek szerint nem kizárt a folytatás sem, mondjuk a következő esztendő ötödik havában. Folytatva a hagyományokat.

– Korábban az volt a jellemző, hogy a belvárosba hívtuk a kertvárosi embereket – jelentette ki Csizi Péter alpolgármester, egyben országgyűlési képviselő. – Most ezt az irányt szerettük volna megfordítani. A központból a város legnagyobb lakótelepe felé terelni az érdeklődőket. Ami úgy tűnik, jól sikerült szándék, mert rengetegen megjelentek.

Még a forgalmat is elterelték a szervezők, jó előre gondolva a tömegre. Útzáró korlátok jelezték, nem mindennapi események zajlottak a városrész egyik legfontosabb útja mentén, a gyepes területen. Amit sem az autósok, sem a buszosok nem zavarhattak meg. Meg aztán az aszfalt is foglalt volt, ahol apróságok rajzolták le, miképpen is látják kicsiként a világot.



A táncosok műsorát elismerés övezte, tapsot kaptak

Amúgy volt ott minden, ami egy ilyen majálistól elvárható. Légvár, nagyszínpad, folyamatos fellépőkkel, egészségfelmérés, pónilovak, környezetvédelmi sátor, hogy csak néhány dolgot ragadjunk ki a kínálatból.

A tömeg hömpölygött, mindenki kereste azt a programot, ami a legjobban érdekelte. Ilyen lehetett a divatbemutató is. Ahol a gyengébb nem képviselői a ruhákat, a férfiak meg a manökeneket csodálhatták meg. Így is lehet olyan fellépést tartani, ahol nincsen vita. Bárki esztétikai élményben részesülhet, némi fondorlat hatására.

De akadtak táncosok, később könnyűzenei koncert, a végén meg tűzijáték világította meg a már besötétedett eget. Amivel véget is ért a valahányadik Kertváros Nap. Jövőre tehát, a 2013-ashoz képest, már a második ilyen szabadtéri eseményre invitálhatják a polgárokat, a rendezők. Mert igény mutatkozna rá, az bebizonyosodott elég hamar.

Hozzászólások

 
0 #1 Kovács Géza 2013-05-09 10:01
Azt az egyet nem értettem, hogy miért nem május 1-én volt ilyen program itt. Meszesen és Uránban igen, nálunk semmi..., illetve most. Valaki biztos tudja miért.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés