A százezredik nézőt köszöntötték a színházban

2013. május 07. kedd, 11:13 Színház
PDF
Minden tekintetben jó évet zárhat a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ). A mérhetetlen, szubjektív dolgokat most egy pillanatra hagyjuk. A mérhetőben viszont mérföldkőhöz jutott a teátrum, hiszen 2013. május 6-én, hétfőn este köszöntötték a százezredik nézőt (képünkön balra Tomecskó Zsuzsanna). A „Picasso kalandjai” című előadás előtt, sorsolással döntötték el, ki legyen a szerencsés személy, aki két ajándékot is kapott, az esemény kapcsán.
    

Százezer néző hatalmas tömeg lenne. De szerencsére, nem egyszerre jelentek meg a Pécsi Nemzeti Színházban, hanem kisebb csoportokban tették tiszteletüket, a nézőtereken. Végül mégis összejött egy bűvös szám. Mivel pedig egészen pontosan nem lehetett volna eldönteni, ki is éppen az, aki azon a széken ül, amelyik a millió tizede lenne, hát a véletlent is belevonták az eseménybe, az intézmény vezetői.

Mindezt Rázga Miklós direktor ismertette, majd megkért egy hölgyet a Kamaraszínház első sorából, hogy segítsen a kiválasztásban. A fizetőnézők jegyeit beletették egy üveggömbbe, majd onnan húzták ki azt, aki elmondhatja magáról, neki jutott a dicsőség.

A 2012-2013-as évadban, Tomecskó Zsuzsanna lett az, akire Fortuna istenasszony rámosolygott. Ami azt jelenti, hogy kétféle bérlettel ajándékozták meg. Egyrészt, egy kétszemélyes belépőt kapott, a jövő szezonra. De ennél több jutott neki, egy merőben új kezdeményezés kapcsán.

Ugyanis egy olyan belépőnek is birtokosa lett a hölgy, amit bárkinek felajánlhat. A kijelölt személy pedig azt továbbadhatja, mint egy gördülő kő, halad tovább, kézről kézre, embertől emberig jár majd az értékes darab. Ezzel olyan személyeknek is szeretnék megadni a színházi élményt, akik esetleg nem, vagy csak nehezebben jutnának el egy-egy előadásra.

Miközben az ünnepség zajlott, az igazgató már bejelentette, milyen lesz a jövő évi repertoár, új bemutatókkal. Többek között láthatóvá, hallhatóvá válik a „Mágnás Miska”, az „Antigoné”, a „Diótörő”, a „Bolha a fülben”, a „Szerelmi bájital”, valamint „A kőszívű ember fiai” is, a nagy előadótérben. Akad közöttük tragédia, opera, komédia, hiszen széles igényeket szeretnének szolgálni. Mintegy százezer látogatót, ami nem kis feladat!


Hozzászólások

 
0 #1 Bea 2013-05-09 09:49
A gördülő bérletet nagyon jó ötletnek tartom, kár, hogy csak egy van belőle!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés