Újra fesztivált rendeznek a Zsolnay Kulturális Negyedben

2013. május 15. szerda, 12:40 Színház
PDF
Az első sikeres esemény után, cseppet sem meglepő módon, a 2013-as évben is megtartják a Zsolnay-fesztivált. Méghozzá május 16-tól egészen 19-ig tart majd a nagy kulturális forgatag. Erről tartottak sajtótájékoztató, szerdán délidőben, egy hatalmas hal szájában (képünkön az „állat” kívülről látható), közel a díszlettárgy gyomrához. Aminek kapcsán félig megtudhattuk, miképpen érezhette magát Jónás, a cet hasában.

Összesen száznegyvenkét program várja az érdeklődőket. Mindezt Nagy Csaba, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere mondta el, aki egy kissé el is túlozta a dolgot, mert egyel többet számolt össze, az alkalomra készült kiadványt nézegetve.

Minimális tévedését Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője javította ki. Miközben a szabadtéri, „halas” bejelentést egy rövid percre, egy elzötykölődő tehervonat zaja nyomta el. De a két mikrofonhoz jutott vezető nem jött ettől zavarba. Hanem inkább örömüket fejezték ki azért, hogy a MÁV-ot is sikerült egy „zenei” hatás erejéig bevonni a fellépők közé.

Természetesen, a vasúti kerekek csattogásánál azért komolyabb eseményekre is sor kerül csütörtöktől vasárnapig, a Zsolnay Kulturális Negyed több helyszínén is. Az egyik például egy víz alatti kaleidoszkóp lesz, az egyetemi negyedben, a szabad téren. Ahol egy hatalmas víziállat lesz az előadás helyszíne. A nézők azt láthatják, hallhatják, tapasztalhatják meg, milyen is egy „délibáb”, a tenger szintje alatt. A tánc, a bábozás, a formatervezés, művészeti szempontból átütőerejűnek számít. Amit leírni szinte lehetetlen, látni mindenképpen érdemes.

De más zenei, színházi élmények is várják a kíváncsiskodókat, folyamatosan biztosítva az igényes szórakozás lehetőségeit, mindenki számára.

A jegyárakról is fontos beszámolni

A napijegy felnőttek számára 1500 forint lesz. Ugyanez nyugdíjasoknak, illetve diákoknak csak 900 forint. A hat éven aluliak számára a belépés díjtalan. Az ötnapos bérlet a „nagyoknak” 6000 forint, míg a fiataloknak, illetve örökké ifjak számára 4000 forint lesz. Vagyis, az árakat a szervezők igyekeztek viszonylag alacsonyan tartani, ezzel szélesítve ki a látogatók remélten széles körét.   

Hozzászólások

 
0 #1 Balázs Ákos 2013-05-16 13:10
Ez is fokmérője lesz a jelen gazdasági helyzetnek, mint a hurka-kolbász eladási mutató a Csariban!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés