A dübörgés diszkréten folytatódik

2013. május 31. péntek, 11:57 Zene
PDF
Majdnem mindenki jól fog járni az idei, vagyis a 2013. június 24-én kezdődő, 29-ig tartó pécsi Rockmaraton idején. Hiszen a korábban már elbúcsúztatott, mintegy eltemetett buli folytatódik. De a hangerő nem lesz olyan durva, hogy az a kertvárosiak nyugalmát megzavarja. Erről számolt be Csizi Péter alpolgármester (a képen balra), Varga Zoltán (jobbról) főszervező társaságában, a péntek délelőtti, városházi sajtótájékoztatón.


– A rockzene a kultúra része, Pécs pedig ez utóbbinak elkötelezett híve – jelentette ki mosolyogva Csizi Péter, Pécs Megyei Jogú Város egyik alpolgármestere, a kettő közül. – Ezért döntöttünk úgy, a már majdnem befejezés után, miszerint nem hagyjuk elsorvadni, esetleg távozni innen az eseményt. Ezért továbbra is támogatjuk a nyári, pécsi zenei fesztivált.

– A teljes költségvetésünk mintegy 50 millió forint – árulta el Varga Zoltán, az esemény legfőbb zenei felelőse. – Ebből 5 milliót a város biztosít, ez egy fontos eleme a komplett pénzügyi tervünknek. Hiszen bátran kijelenthetjük, napjainkban ilyen zenei hetet rendezni nem éppen nyereséges üzletág. Ezért bizonytalanodtunk el a közelmúltban. De aztán túléltük az utolsó hasonló rendezvényt is, azaz újra várjuk a rajongókat, a Malomvölgyi tó környezetében.

– Gyakran hangoztatták, miszerint ez gazdasági fellendülést is hozhat a baranyai megyeszékhelyen. Nem merész gondolatmenet ez?
– Cseppet sem mondanám annak. Hiszen mindenki, aki részt vállal a lebonyolításban, az a városhoz köthető vállalkozásokban érdekelt személy. Azaz, az összes közszolgáltató, vendéglátó, fuvarozó csak nyerhet a nagy bulin.

– Örökzöld „zeneszám” a zaj, már-már a zajszennyezés, mint környezeti ártalom. Megint néhányan idegesek lesznek majd, akik csendre vágynak?
– Az elmúlt évben szinte nem is akadt panasz, ilyen eset miatt. A nagyszínpadunk is fedetté vált, ezzel sikerült jelentősen megszűrni a kiáramló hangerőt. Ezért aztán abban reménykedünk, ismét sikerül majd korlátok közé szorítani a muzsika ezen irányzatát, amire nem az alacsony decibelszám a jellemző, úgy általában.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés