Abigél Pécsett

2013. június 09. vasárnap, 17:41 Színház
PDF
Szabó Magda Abigél című műve, harmincöt-negyven éve a kiapadhatatlan érdeklődés középpontjában áll, legyen szó a sokadik kiadását megélő regényről, vagy akár az abból készült, évről-évre levetítésre kerülő tv-filmsorozatról. Vitay Georgina és társainak története olyan, kulturális identitásunk részét képező mű, amely minden generáció számára meghatározó érvényű jelentőséggel bír.


 E közkedvelt alkotásból Bánfalvy Ági, az 1978-as tévésorozat egyik főszereplője készített színpadi adaptációt, Szikora János rendező segítségével.
A darabot először Budapesten mutatták be 2012 nyarán, most a Pécsi Nyári Színház keretien belül, 2013. június 29-én (esőnap július 1.), este 9 órai kezdettel, a Káptalan utcai nagyszínpadon tekintheti meg a pécsi közönség is az azóta nagy sikereket megélt produkciót.

Az előadás– amely egyébként a mű prózai ősbemutatója is egyben -  sztárszereposztásban kerül a nagyérdemű elé, elismert művészek (pl. Trokán Péter, Bánfalvy Ági, Harmath Imre) mellett a fiatalabb, tévés és filmes munkáival is érdemeket és népszerűséget szerzett generáció néhány tagja (Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Pindroch Csaba, Gregor Bernadett, Száraz Dénes) is szerepet kap. Vitay Georginát Bugár Anna alakítja.

A darab a csipetnyi frissesség mellett a lehető legnagyobb hűségre törekedett, és olyan szellemiségben mutatja be a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak második világháború alatt játszódó megható történetét, ahogyan azt Szabó Magda megálmodta és megírta.




Hozzászólások

 
0 #2 Luca 2013-06-11 12:00
Annyira jó a történet, hogy ezt nem lehet elrontani! Remélem. Kíváncsi vagyok rá azért, szívesen megnézem!
Idézet
 
 
0 #1 Spéci 2013-06-10 08:00
A film nagyon jó volt, remélem a szinpadi adaptáció közelít hozzám felülmúlni szinte lehetetlen.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés