Nem látszik még a helyi dohánytérkép

2013. június 25. kedd, 12:56 Közélet
PDF
A pécsi belvárosban sétálgatva, egyre több helyen lehet látni olyan feliratokat, amik szerint nemzeti dohánybolt nyílik valahol. Ebben semmi meglepő sincsen, hiszen összesen hetvenkilenc ilyen üzlet kezdheti meg hamarosan működését, a baranyai megyeszékhelyen. (A képünk illusztráció, ezt az üzletet még senki se keresse a városban!) ezzel párhuzamosan, számos egység tűnik el a régiek közül.
 


Mivel dohányterméket reklámozni Magyarországon, már évek óta tilos reklámozni, ezért csak félve írhatjuk le, hogy a Rákóczi úton több kereskedelmi egység megalapítása is várható, méghozzá a centrumban, vagy ahhoz nagyon közel. Ilyen például egy másik is, a város első közúti felüljárójának befelé vezető részénél, egy üzletházban is lesz, közel a buszmegállók öbleihez.

A politikai mutyizás veszélyes, vékony jegére azért ne merészkedjünk most, mert semmilyen valódi bizonyítékot sem sikerült ebben a témakörben megszerezni. Igaz, az gyakorlatilag senkinek sem jött össze (kivéve egy szekszárdi hangfelvételt, ha az megállja egyáltalán a helyét!).

Mindentől függetlenül, a 2013. július 1-étől várható boltnyitások előtt, néhány remek tanáccsal azért szolgálhatunk mindenkinek, aki szokott ilyen jellegű termékeket vásárolni. (Mert lehet, hogy valaki ugyan nem szívja, de más számára azért viszi a portékákat.)

A régebbi, megszokott helyeken, július 15-ig lehet még legálisan hozzájutni a dohányhoz Ám a készletek fogytán vannak, mert a volt kereskedők, óvatosságból már nem rendelnek belőle. A jelzett dátum után már csak a fentebb említett, egy híján nyolcvan egységben virágozhat a forgalom.

Azaz, addig mindenki nézzen kissé körül saját lakóterületén, sőt, jobban teszi, ha az átmeneti időszakra való tekintettel, bespájzol néhány dobozzal, a mérgező termékből. Még akkor is, ha az befektetéssel jár, mert jobb, ha otthon van a szajré.

Mivel a pécsi dohánytérkép még nem ismert, hát pontosabb instrukciókkal nem szolgálhatunk. Az azonban bizonyos, nem lesz tökéletes a lefedettség. Hiszen a törvény csak a mennyiségi mutatókat határozta meg. Arról nem rendelkezett, egymással szemközti, szomszédos helyszínek miképpen járhatnak el. Egyszerűen: kitárják kapuikat, aztán várják a 18 évnél idősebb személyeket.

 
 

Hozzászólások

 
0 #1 Huby 2013-06-25 21:08
A nagyobb benzinkútakon áltaálban lesz National Tabac Shop, ahol van hely kialakítani, és ahol a kút üzemeltetői úgy gondolták, hogy van pénz kialakítani, és van hely is hozzá. De csak 6-ig lesz nyitva. Párat kérdeztem, ők mind ezt mondtá, attól még ez nem reprezentatív és nem szabály, de affelé mutat.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés