Abigél Pécsváradon

2013. július 09. kedd, 05:12 Színház
PDF
Szabó Magda Abigél című műve harmincöt-negyven éve a kiapadhatatlan érdeklődés középpontjában áll, legyen szó a sokadik kiadását megélő regényről, vagy akár az abból készült évről évre levetítésre kerülő tv-filmsorozatról. E közkedvelt alkotásból Bánfalvy Ági, az 1978-as tévésorozat egyik főszereplője készített színpadi adaptációt, Szikora János rendező segítségével.

A darabot először Budapesten mutatták be, néhány hónappal a nagysikerű premier után – az országjárás keretében -, július 28-án, vasárnap (esőnap július 29. hétfő) 20.30 órától a Pécsváradi Szabadtéri Színházban.

A produkció szereposztásában olyan nagyszerű színészek láthatók, mint Bánfalvy Ági, Trokán Péter, Harmath Imre. Mellettük a fiatalabb, tévés és filmes munkáival is érdemeket szerzett generáció néhány tagja kapott szerepet, például Hujber Ferenc, Kiss Ramóna, Pindroch Csaba, Gregor Bernadett.

A darab a csipetnyi frissesség mellett a lehető legnagyobb hűségre törekedett, és olyan szellemiségben mutatja be a Matula Leánynevelő Intézet növendékeinek és tanárainak a második világháború alatt játszódó megható történetét, ahogyan azt Szabó Magda megálmodta és megírta.



Hozzászólások

 
0 #2 Boldi 2013-07-10 14:50
Szintén, fantasztikus volt!
Idézet
 
 
0 #1 Dóri 2013-07-09 10:24
Nagyon jó volt az előadás itt, Pécsett, csak ajánlani tudom a pécsváradiaknak is!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés