Nyáron sem pihen a Természettudományi Múzeum

Nyáron sem pihen a Természettudományi Múzeum

2013. július 15. hétfő, 11:32 Közélet
PDF

Alig több mint egy hónapja jelent meg a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályának gondozásában az Ehető vadnövények a Kárpát-medencében című kötet, amely azóta az érdeklődés középpontjába került. Az osztály munkatársai persze emellett is folyamatosan végzik munkájukat: egymásba érnek a táborok, hamarosan pedig új kiállításnak ad helyet a Szabadság úti épület. (Képünkön: gyermekek a Janus Pannonius Múzeum és a Szivárvány Gyermekház közös táborának foglalkozásán.)

A Dunántúli Dolgozatok Természettudományi sorozat 13., az Ehető vadnövények a Kárpát-medencében című kötete hét tanulmány tartalmaz, amelyeket végigolvasva sok érdekes, fontos információt megtudhatunk több tájegységre, régióra lebontva.  

Mindeközben a Természettudományi Múzeum folyamatosan sikeres programokat bonyolít le: a Múzeumok Éjszakáján rengeteg érdeklődő vett részt az immár hagyományossá vált eseményeken: a gyermekprogramokon, a távcsöves megfigyelésen, majd a Szent Iván-éjhez kapcsolódó tűzugráson.

Június végétől ismét a gyermekek vették birtokba a múzeumot, amelynek munkatársai nyári táborozókat fogadnak, illetve időnként "bogarászni" is járnak az erdőbe. Elismerő visszajelzések érkeztek a Szivárvány Gyermekházzal közös táborról is.

Hamarosan újabb kiállítás nyílik Végtelen sokféleség címmel a JPM Természettudományi Múzeumban.

 

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés