Hatodszor is Ördögkatlan Fesztivál

2013. július 16. kedd, 08:17 Zene
PDF
Az első öt rendezvény sikere lehet garancia a hatodikra is. Ugyanis, 2013. július 30-a és augusztus 3-a között, ismét megrendezik az Ördögkatlan Fesztivált, méghozzá egy újabb település bevonásával. Ugyanis a beremendi Megbékélés Kápolna (képünkön) is szerepet kap majd a műsorrendben, egy különleges koncert okán. Aminek kapcsán Mozart Requiem című műve is felcsendül majd, a csillagos ég alatt.


Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, valamint „újoncként” Beremend ad földrajzi kereteket, a VI. Ördögkatlan Fesztivál rendezvényének. Ahol korábban a színvonalas kulturális kínálat volt a jellemző, a szervezők részéről. Ezért talán nem túlzás megelőlegezni nekik a bizalmat, az idei esemény kapcsán.

Jelentős, eddig példátlan zenei élmény várja az érdeklődőket, méghozzá augusztus 2-án, pénteken, 21 óra kezdettel. Amikor Bérczes László, valamint Kiss Mónika régi álma valósulhat meg. Az este leszállta után ugyanis Dinyés Dániel karmester dirigálása mellett, a Hungarian Studio Orchestra, Bujtor Balázs vezetésével adja elő Mozart Requiem néven ismert művét. Az a lá cARTe énekegyüttes tagjai, Kolonits Klára, Szolnoki Apollónia, Horváth István, illetve Cseh Antal is hallható lesz, az éjszaka nyitányaként.

Természetesen, a kiemelten kezelt programpont mellett, lesznek még más koncertek, színházi előadások, kiállítások is. A filmvetítések, táncházak, szakmai összejövetelek is színesítik a műsort. El nem feledve a kirándulások, fürdőlátogatások nyújtotta lehetőségeket. Mert aki szeretne egyet csobbanni, annak sem kell éppenséggel messzire utaznia.

Végül, de még véletlenül sem utoljára, a környékbeli minőségi borok szintén vonzerőt jelenthetnek, az eseménnyel összefüggésben. Persze ez utóbbit csak mértékkel lehet ajánlani. Mert a vélhetően nagy melegben, nem csak a művészeti körforgás okán lehet könnyen megszédülni.

Széles a lehetőségek tárháza

A klasszikus zene kedvelői más érdekességeket is találhatnak az ajánlatban. Többek között Érdi Tamás koncertjét, vagy a Verdi operakalauzt (ami a Rigolettoval és a Traviataval foglalkozik – utóbbit férfi és női szemszögből külön is megvizsgálják a „kalauzok”), a Dolce Hegedűegyüttest vagy a Zalaegerszegi Leánykart. Faragó Béla pedig egy 24 órás Erik Satie Maratonnal készül, remélve a hallgatóság érdeklődését.   

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés