Furcsa lerakat könyvekből, a belvárosban

2013. július 24. szerda, 07:37 Közélet
PDF
Valaki talán éppen a pécsi Dischka Győző utca nyugati végén fáradt el, vagy talán ott szakad el a szatyra. Mindenesetre, egy könyves halom erre utal (képünkön), ahol legalább húsz, amúgy részben jó állapotban lévő kötet hever. A normálistól eltérő jelenség csak azért érdekes, mert akadnak egykori sikerkönyvek is a kínálatban. Már amennyiben a kollekció szabadon elvihető lenne, bár gazdája nem nagyon lehet.


Egy lányregényt még el lehet hagyni, kipottyanhat egy hátizsák oldalzsebéből. De annyi fűzött papírt, mint amennyi a pécsi belvárosban hevert az elmúlt órákban, nos akkora mennyiséget elhullajtani lehetetlen.

A gerillamarketing lehetőségét is szinte bizonyosan elvethetjük. Ha csak nem egy eddig merőben ismeretlen úton szeretne valaki elindulni, az antikvárius iparágban. De ezt az esélyt szintén bátran elvethetjük.

Az bizonyos, hiba lenne, ha a művek kukában végeznék dicstelen sorsukat. Annál még egy szociális intézményben is sokkal jobb helyre kerülhetnének. Ahhoz persze szükséges lenne, hogy a kommunális hulladékok begyűjtéséért felelősök nem szemétként, hanem irodalomként kezelnék a kupacot. Mivel szárazság, nagy meleg telepedett az egész városra, az oldalak elázásától egyelőre nem kell tartani. Hacsak arra nem megy egy locsoló kocsi, mert az tényleg végzetes eseménynek számítana, a cseppnyi gyűjtemény számára.


Í
Itt a kínálat, bár katalógus nincsen hozzá, lehet böngészni


Mindenesetre, azt kijelenthetjük, soha senki sem mondhatja ki határozottan, hogy nem érheti már meglepetés. Ami korábban még nem volt a baranyai megyeszékhelyen, akár az is megtörténhet.

Földön kívüliek megjelenésére persze kisebb az esély, mint egy ilyen állampolgári fegyelmezettségre, de sebaj. Illetve, dehogy sebaj, elvileg senkitől sem lenne szabad eltűrni az ilyen magatartás, csak a tettes ismeretlen.

Inkább nőknek szólnak

A halom szemrevételezése után megállapíthatjuk, főleg nőknek szólna a különleges kínálat. Legalábbis a címek, szerzők átfutása után ez valószínűsíthető. Ha valaki időben kapcsol, még talán elérheti a kihelyezett „kiskönyvtárat”, amennyiben ez a kifejezés esetleg nem lenne sértő, a profi intézményekre nézve.

Hozzászólások

 
0 #1 Éva néni 2013-07-25 11:09
Remélem nem egy válás utáni csetepaté eredménye a dolog, amikor a mérges férj kihajította a feleség kedvenc könyveit!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés