Nyitott programok és templomok a HungaRión

2013. július 24. szerda, 10:15 Közélet
PDF

2013. július 24 és 28 között Pécs városa ad otthont az év legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvényének, a HungaRio találkozónak. A program a közel kétezer regisztrált résztvevő mellett számos nyitott lehetőséget kínál a város lakossága számára is. A július 24-én, 18.00-tól a Dóm téren kezdődő nyitó szentmise főcelebránsa a Pécsi Egyházmegye püspöke, Dr. Udvardy György lesz. A szentmisét „A találkozások ünnepe” követi: zene, közös imádság és tanúságtételek várják a térre kilátogatókat. Az este táncházzal zárul.

A nyitónaphoz hasonlóan a találkozó minden estéjén színes programok várják a Dóm téren a város lakosságát. Csütörtökön, a 20.30 órakor kezdődő „reménység estéjén” bekapcsolódhatunk a Rio de Janeiróban zajló Ifjúsági Világtalálkozó eseményeibe is, kapcsolatot teremtve a Brazíliában ünneplő magyar küldöttséggel. Ezt megelőzően délutánonként a sétáló utcán összetalálkozhatnak szerzetesrendekkel, lelkiségi mozgalmakkal. Az Ifjúsági Fesztivál nyitott programja közel huszonöt színes közösséget ígér.

A pénteki, este fél hatkor kezdődő Ifjúsági Passió arra hív mindenkit, hogy bekapcsolódjon Jézus szenvedéstörténetének eseményeibe, végigjárva annak állomásait a belvárosi útvonalon. Ezután este nyolckor a kiengesztelődés estéje, majd a Nyitott Templomok Éjszakája elmélyülésre hív, a vidékről érkező fiatalokat pedig arra, hogy bekapcsolódjanak a pécsi közösségek életébe, belépjenek a „nyitott templomok” kapuin.

A szombat este az örömé: 20.00 órától flashmob, majd fél órával később a Bolyki Brothers koncertje várja nemcsak a HungaRio résztvevőit, de a város lakóit is a Dóm téren.

Vasárnap Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke lesz a főcelebránsa a 18.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisének, amelyen Alberto Bottari de Castello, Magyarország szentszéki nagykövete is részt vesz.

A nyitott programokon való részvételhez regisztráció szükséges, melynek részleteiről az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hozzászólások

 
0 #1 Gábor 2013-07-25 11:03
Ez tényleg nagyon igényes, színvonalas program! Örülök neki, hogy itt van ez a fantasztikus lehetőség!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés