Az idei nyár legforróbb hete jön

Közélet
PDF
Bár még csak a riasztási fokozatot rendelték el, Pécs városával együttműködve a Tettye Forrásház Zrt. csütörtöktől permetkapukat helyez el a város több pontján: a Széchenyi tér mellett az Uránbányász téren, valamint Kertvárosban a Berek sétányon is permetkapu hűsíti majd a járókelőket. A HungaRio fesztivál alatt a Sétatéren már szerdától működő kapuval együtt összesen négy helyen frissülhetünk fel.

Péntektől várhatóan magasabb szintre emelik a riasztást, így a szolgáltató vízosztó pontokat is nyit a hétvégére: a Széchenyi téren a városháza előtt hűtött ivóvíz várja az arra járókat 10-18 óra között, emellett egy másik kiemelten forgalmas ponton, az Árkád Bevásárlóközpont Bajcsy-Zsilinszky bejáratánál osztanak hűs vizet a legmelegebb órákban.

Legutóbb június 17-én rendeltek el hőségriasztást: a szolgáltató munkatársai mintegy 8 ezer pohárnyi vizet töltöttek ki négy nap alatt a járókelőknek.

Csaknem 1,3 millió köbméter víz fogyott eddig a nyáron

A város vízigénye az elmúlt napokban kis mértékben ugyan emelkedett, de még kiegyenlített a fogyasztás, hiszen sokan a vízpartokon keresnek felüdülést, és az egyetemisták is elhagyták a várost. Egy-egy átlagos napon 24-25 ezer köbméter ivóvíz fogy Pécsett és a környező településeken, ennél jóval nagyobb, akár napi 44 ezer köbméteres vízigénnyel is gond nélkül megbirkóznak a kutak, tározók.
Az idei nyáron összesen eddig csaknem 1,3 millió köbméter ivóvíz oltotta a pécsiek szomját. A csúcs június 20-ra esett, akkor 30.500 köbméter ivóvizet használtak el a felhasználók.

2013. július 24.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Hozzászólások

 
0 #1 Gréti 2013-07-25 10:55
Ez így nagyon jó, de a Kertvárosi panellakók nevében örülnénk még néhány ilyen kapunak egy-egy forgalmas helyen! Például a Diána téren, a Csontváry megállónál....
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés