Udvardy püspök miséjével kezdődött

2013. július 24. szerda, 19:18 Közélet
PDF
Bár sokan szerették volna, de mégsem mehetett el mindenki egészen Brazíliáig, Rio de Janeiro városáig, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra. Akik a hatalmas távolság, meg az anyagi források hiányában nem utazhattak el, azok számára jelenthet kárpótlást a HungaRio 2013 néven, Pécsett, július 24-én kezdődött katolikus ifjúsági találkozó (képünk a megnyitón, a pécsi Dóm téren készült).


Nem teljesen telt meg a pécsi bazilika előtti terület, szerdán, késő délután. Ennek ellenére nem lehetett senkinek panasza az érdeklődésre. A hívők, idősebbek, valamint fiatalabbak, egyaránt fontosnak tartották a személyes megjelenést. Természetesen akadtak hazaiak, meg külhonbon érkezettek is közöttük.

A négytornyú, gyönyörű templom előtti térre, a megszokott színpadot építették fel a szervezők. A fedett alkalmatosság már-már szűknek bizonyult, annyian voltak rajta, amikor megkezdődött a zene, meg a dal, ami természetesen szentmisével folytatódott. Amit dr. Udvardy György megyéspüspök mutatott be, az egybegyűltek lelki, szellemi épülése érdekében.



Udvardy György püspököt nagy csendben hallgatták a hívek

A ceremónia során, a rendezők a technika legújabb vívmányai közül szinte semmit sem hagytak ki. A kórus, illetve a szólista hölgy hangosítása hibátlan volt, a szín hátsó falán, a kivetítőn is mindent jól lehetett követni. A távolabb ülők, állók sem maradhattak le az élmény egyetlen eleméről sem.

Feltűnő volt a hívők fegyelmezett magatartása. Minden biztonsági előírást igyekeztek betartani, a torlódások elkerülése érdekében. Sokan, mások, máshol ezt bizton megirigyelhetnék.

A programsorozat, ami vasárnapig tart a baranyai megyeszékhelyen, tehát méltó módon indult. Következhet hát az egész esemény súlyának megfelelő folytatás. Aminek során kiderülhet, Rio de Janeiro mellett, némi figyelmet a mi településünk is méltán megérdemel. Még akkor is, ha versenyre nem kelhet a dél-amerikai eseményekkel, nagyságában, horderejében.

A búzáról, az elvetett magról

Udvardy György, a művelt vallási vezető úgy kezdte beszédét, hogy sokat gondolkodott azon, miként is szóljon, a hívők seregéhez. Végül az elvetett, szárba szökkenő búzából merített gondolatot, az újjászületés szimbólumaként. A magból az élet fakad, ezt felénk mindenki tudja, érti. Ezért kerülhetett a szerdai példálózásba is.

Hozzászólások

 
0 #1 Zita 2013-07-25 11:06
A hőség ellenére is csodálatos volt ez az este, a hangulat, az útmutató, minden!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés