Menzel is ott lesz az Ördögkatlanon

2013. július 25. csütörtök, 19:46 Zene
PDF

Aki részt szeretne venni a hatodik Ördögkatlan Fesztiválon, az lassan kezdhet készülődni. Hiszen 2013. július 30-án, kőhajításnyira a déli országhatártól, több településen is megkezdődik a rendezvénysorozat. Ennek kapcsán tartottak Pécsett sajtótájékoztatót a bennfentesek (képünk a helyszínen készült, ahol Köles Ferenc egy Ady Endrét ábrázoló képet tart a kezében). A kínálat – legalábbis a számokat tekintve – szinte elképesztő. A színvonalban egyelőre csak reménykedni lehet, de előlegezzük meg a bizalmat programok összeállítóinak!



Először is legjobb tisztázni, merre induljanak azok, akik nagykanállal szeretnék fogyasztani a kultúrát, annak különböző ágazatait, ízeit. Persze, mindez csak átvitt értelemben értendő, de Palkonya, Kisharsány, Nagyharsány mint megszokott település szerepel a kínálatban. Ám idén már bekapcsolódik Beremend is, ezzel kissé bővítve a lehetőségeket.

A számok világában elkalandozva, a tervek szerint, az öt nap alatt száznál kicsivel több koncerttel, illetve hasonló mennyiségű családi programmal várják majd az érdeklődőket. De színházi előadásból is sikerült harminc fölé tornászni a felhozatalt. Ha ehhez még hozzávesszük a húsz filmvetítést, a műhelytalálkozókat, a kiállításokat is, valamint a tizenegy irodalmi eseményt, akkor már szinte szédítő a felhozatal.

Mindezt Kiss Mónika, valamint Bérczes László, a sorozat két „motorja” jelentette be. Miközben utóbbi hozzátette, afféle „mezítlábas” összejövetelről van szó, tehát az öltönyt, a nyakkendőt, az elegáns kosztümöt, meg a körömcipőt bátran mindenki dobja ki a hátizsákjából, ha tévedésből betette volna azokat.

Szóba került, mert szóba hozták, Beck Zoltán neve is, aki a 30Y zenekar legismertebb arca. Ő a hangszeres részek legjelentősebb részeit ismertette. De Köles Ferenc, a Pécsi Nemzeti Színház kiváló művésze is ott lesz saját csapatával a frontvonalban. Akikkel közösen, nagyharsányi idegenvezetésre várják az érdeklődőket. A műsorszám nem nélkülözheti majd a bohózati elemeket sem.

Akiknek mindez nem lenne elég, azok jobb, ha egy kissé meghökkennek! Mert az Oscar-díjas, félig-meddig zseniálisnak nevezhető cseh rendező, Jiří Menzel is tiszteletét teszi majd a helyszínen. Ha pedig már megérkezik, akkor életművéről is nyilatkozik majd. Miközben egyik alkotásának, a Szigorúan ellenőrzött vonatoknak egyik részlete, az ismert pecsételős epizód is megelevenedik, méghozzá a palkonyai állomásépületben.       

Hozzászólások

 
0 #1 Gergő 2013-07-29 10:01
Az Ördögkatlan mindenestül KIRÁLY!!!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés