Négy bérlet már elkelt a pécsi színházban

2013. szeptember 12. csütörtök, 09:46 Színház
PDF
Egy korábban megszokott ötös bizonyosan látogatója lesz a 2013-2014-es évadban is a Pécsi Nemzeti Színháznak (PNSZ). Mivel Pécs Megyei Jogú Város vezetői, illetve az egyetem rektora, csütörtökön délelőtt megvásárolta szokásos, évi bérletét. Aztán a vendégek megtekintették a felújított balett-termet is, ahol köszöntötték Uhrik Dórát (képünk az átvett virággal a kezében), nemrégen elmúlt születésnapja alakalmából.


Nagy volt a sürgés-forgás, 2013. szeptember 12-én, 9 óra 30 perc után, a PNSZ központi pénztáránál. Egyelőre még nem feltétlenül a művészetet kedvelő polgárok rohamozták meg a kasszát, bár annak is eljöhet az ideje!

Politikusok, városi elöljárók, meg a megyeszékhely felsőoktatásának első embere, cseppet sem véletlenszerűen jött össze egy találkozóra. Ugyanis dr. Bódis József professzor, dr. Páva Zsolt, dr. Hoppál Péter, Csizi Péter, valamint Nagy Csaba a sajtó jelenlétében, mintegy demonstratív megmozdulás keretében, lerótta pénzügyi áldozatát azért, hogy ne maradjon le semmi jelentős eseményről. Már ami a deszkákon fog történni, az elkövetkező időszakban.

– Városunk eddig is sokat áldozott a kultúrára, ezen az elkövetkezőkben sem szeretnénk változtatni – jelentette ki határozottan Nagy Csaba alpolgármester. – Magam, mindentől függetlenül is szeretek idejárni, nem csak a hivatalos, meg a félhivatalos események kapcsán. – A konzervatív játék híve vagyok, annak minden elemével. Ezzel nem vetem el a modern irányzatokat, csupán elmondtam a véleményemet.

– A centrumban, az egyik legszebb épület a színházé – értékelte a falakat Páva Zsolt polgármester. – A tartalomra kitérve, az utóbbi időkben, egyre inkább megkedveltem az operát, mint műfajt. Ez azonban nem jelentheti a többi típusú előadás háttérbeszorítását. Ezek szerint a zenei ízlésem valamelyest változott, ami csak annyit tesz, egyre jobb kedvvel hallgatom a klasszikus zenét. Mert a többi műfaj eddig is ott volt a lelkem mélyén.

A vendégek, Rázga Miklós direktor, valamint Vincze Balázs balettkari igazgató vezetésével, felsétáltak az emeletre is. Ahol megtekintették a felújított próbatermet, valamint a vizes blokkok egy részét. Mert azért a renoválás nem sikerült egyszerre, bár jó úton járnak a munkások, legfeljebb a pénz kevés rá.

– Emlékeim szerint, ez a tükrös, tágas szoba még nem volt soha felújítva, mióta a táncművészet beköltözött az épületbe – idézte fel emlékeit Uhrik Dóra, a balett nagyasszonya, a számtalan, bár nem elég díjjal elismert művésznő. Neki elhihetjük a kijelentést, hiszen az alapítók közé tartozik, ebben az irányzatban, Pécsett.

Hozzászólások

 
0 #1 Hőszig Etel 2013-09-14 22:37
Bár többen lennének az elöljárók közül, akik egyre jobban szeretik a klasszikus zenét, az operát, a művészetek emelkedettebb (talán nehezebben befogadható)műf aját.

Nem Hoppál Péterre gondolunk,nála ez rendben van.

Minden a kultúrára fordított forint sokszorosan megtérül, nem lehet eltúlozni a kultúrára fordított összegeket!
Azok a forintok hasznos helyekre mennek.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés