Irodalom, eddig ismeretlen módon

2013. szeptember 16. hétfő, 09:48 Irodalom
PDF
Csak egy betű eltérés, de micsoda különbség! „Az Irodalom visszavág” címmel rendeznek rendhagyó irodalomórákat Pécsett, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban (képünkön), 2013. szeptember 19-én, csütörtökön, 17 órától 21 óráig. De a program még a leírtnál is hosszabb lesz, hiszen Szederkényi Júlia „Bóbita” című filmjét is levetítik az egybegyűlteknek, méghozzá ingyenesen. A sorozat vége 22 órakor lesz, az elképzelések szerint.

A tudományos, egyben fantasztikus filmek kedvelői jó, ha tudják, nem a „Birodalom visszavág” című, Irvin Kershner rendezésében ismertté vált alkotásról van szó, legfeljebb szándékos, esetleg véletlen áthallás van a dolgok között.

A bevezetőben említett rendezvény lényege, hogy a város egyik legnagyobb kulturális intézményében, a korábban megszokottól merőben eltérő irodalomórákat vezet négy kortársszerző.

Sorrendben, Gercsó Krisztián Móricz Zsigmondról, Karinthy Márton Karinthy Frigyesről, Erdős Virág Örkény Istvánról, míg Háy János Weöres Sándorról értekezik majd. Fejenként egy-egy órát, illetve kicsit kevesebbet kapnak majd a szerzők, tanaik, eszméik kifejtésére. Hiszen a tanórák között illik szüneteket is tartani.

Ezek után következhet majd a filmvetítés is, mintegy lezárva az este tízig tartó eseménysort. Amit elsősorban középiskolásoknak, egyetemistáknak szánnak, de minden olyan személy részvételére számítanak a szervezők, akik szeretik az írott, nyomtatott betűk birodalmát, az irodalom világát.

Ám még azokat is szívesen fogadják, akikkel valakik, bármilyen módszerrel, korábban megutáltatták a literatúrát. Bár, vélhetően azért ők lesznek kevesebben azok közül, akik összejönnek a helyszínen.

Ami Pécsett, az Univesitas utca 2/A szám alatt lesz. Ott is, a mínusz I. emeleten, az előadóteremben fogadják majd az odalátogatókat a rendezvény gazdái.

Fontos információ, hogy amikor nem a beszédé lesz a szerep, akkor Rozs Tamás örömzenélését is meghallgathatják a kíváncsiak. A korántsem szokványos órák tanára Pethőné Nagy Csilla lesz, míg a moderátor szerepében Balogh Robert tűnik fel.

Szóval, a terv adott, a megvalósítást szinte semmi sem gátolhatja meg, a vendégek nagy számában meg csak reménykedni lehet.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés