Egy urna, egy háló meg egy labda sírba szállt

2013. szeptember 21. szombat, 18:03 Közélet
PDF
Sokan voltak, pedig nem is meccs volt. Sajnos! Hanem temetésre gyűlt össze sok-sok ember Pécsett, a Siklói úton. Ahol mindenki örök búcsút vehetett a közlekedési balesetben elhunyt kosárlabdaedzőtől, Füzy Ákostól (képünk az eseményen készült). Akinek urnáját 2013. szeptember 21-én, szombaton helyezték örök nyugalomra, a város legnagyobb temetőjében.



Már fél órával a 14 órás hivatalos kezdés előtt is hosszú sor kígyózott a pécsi nagy ravatalozó lépcsőjénél. Azok voltak ott, akik szerették volna leróni kegyeletüket a tragikus keretek között távozott sportember hamvai előtt. Végül ez nem mindenkinek sikerülhetett, mert sürgetett az idő.

Többen mondtak beszédet, szépen fűzték a mondatokat az arra felkért személyek. Közöttük dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Janovics László, a megyei szövetség elnöke is. De megemlékezett a játékostársról Németh Károly, korábbi válogatott center is, akivel a PVSK-ban szerepelt együtt a most gyászolt szakember.

Természeten eljöttek Ákos legutóbbi csapatának játékosai, meg a korábbi kollégák is. Akik közül Fodor Sándor azt mondta, tulajdonképpen nem is akar búcsúzni, mert egykori barátja örökre ott fog élni a lelkében, szívében.



Öt évtized jutott Füzy Ákosnak a földi pályán

Az események a végleges nyughelynél folytatódtak. Ami miatt nem kellett messzire sétálniuk a rokonoknak, barátoknak, tisztelőknek. Hiszen a halott – érdemei elismeréseként – a díszparcellában kapott sírhelyet.

Ahová a földi maradványokat tartalmazó urnán kívül bekerült egy kosárháló, meg egy labda is. A földmunkát gyorsan, profi módon végezték el a kegyeleti dolgozók. Aztán a koszorúk, virágok borították el a domborulatot.

Ezt követően, lassan, mintegy egy órával a kezdés után, elkezdett szétoszlani a tömeg. Még néhány protokolláris kézfogás, ölelés maradt, aztán az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba. Miközben valaki azt találta szólni, hogy mindig a legjobbak mennek el. Ami nem igaz, mert a rosszak is távoznak, legfeljebb rájuk később senki sem gondol majd.

Füzy Ákos azok közé tartozott, akinek emlékét mindenképpen érdemes lesz ápolni, az elkövetkező évtizedekben is. Nélküle ez a sport, ebben a megyében, országban, már nem lehet ugyanolyan, mint hetekkel, évekkel korábban volt.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés