Pénzügyi cég segített a gyerekeknek

2013. szeptember 25. szerda, 17:40 Bereczki Lajos Közélet
PDF
Egy speciális óvoda, egy szociálisan érzékeny cég, sok festék és szorgos kezek. Nagyjából ez  a receptje annak, hogy miképp lehet értelmileg akadályozott gyermekeknek örömet okozni. Történt mindez Pécsett szeptember vége felé. Az eredmény magáért beszél, tekintse meg erről szóló képes beszámolónkat!


Szeptember 21-én az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola és Kollégium Építők úti intézményének speciális óvodai csoportjának (2 csoport, összesen 16 gyermekkel) az udvarát újították fel szorgos kezek a  Provident Zrt. adományából. A 125 ezer forintot  pályázaton nyerték el, melynek elbírálásakor sokat nyomott a latba, hogy a megvalósítást közös munkával tervezték és kivitelezték az intézmény és az adományozó cég dolgozói.

A programon a Provident dolgozói közül mintegy huszonöten, az óvoda részéről, valamint a hozzátartozók és a gyermekek oldaláról nagyjából tizenöten vettek részt a munkában.
A felújítás több különálló részből állt. Elsőként az udvart körbevevő épület falát
takarták el OSB lappal , amit a fent említett önkéntesekkel  befestettek. A fal előkészítését az intézmény dolgozói, és hozzátartozók végezték kellő szakszerűséggel. A tervek alapján felrajzolt mintákat kifestették, majd   az udvari padokat, és asztalt is felújították, szintén festékek segítségével.
Az udvar kerítése kissé nagyobb "falat" volt, először rozsdátlanítani kellett, és utána jöhetett a takaróréteg, amely valószínűleg sok évig megóvja majd a fém tárgyat a korróziótól.
Természetesen az ilyen "kaláka" munkához a jókedven kívül némi "tápanyag" is szükséges, erről az óvoda dolgozói gondoskodtak, akik szendviccsel, süteménnyel vendégelték meg a segítőket.

Az intézmény és a PR Zrt kapcsolata több éves, korábban az értelmileg akadályozottak iskolájába asztalt, székeket, fektetőket, mosógépet vásároltak az adományukból.  A 2012-es program, mint a mostani, már társadalmi munkával volt összekötve. Az "Őrangyal Program" keretében támogatták az intézmény autista csoportját. A Hajnóczy utcai intézményegység udvarát újították fel az adományból, a cég dolgozóinak segítségével. Az támogatásból hintát, csúszdát vásároltak, amit közösen telepítettek, az udvar kerítését festették le és növényeket is ültettek.
Egyszóval vidámmá és esztétikussá tették a gyerekek környezetét, melyet a visszajelzések alapján a kis lurkók nagyon is értékeltek. Még sok ilyen céget és kezdeményezést kívánunk Pécs városában!



Munka előtt egy kis frissítő...



"Terülj-terülj asztalkám"


Kovács László a Provident Zrt. vezető munkatársa és Finta Kornélia intézményegység vezető "eligazítást" tart



A csapat: az adományozók és az intézmény dolgozói


Készülnek a rajzok



Munkában a csapat



A legfiatalabb alkotók


Másnap: ismerkedés a megújult környezettel



Hozzászólások

 
0 #2 Menekse 2013-09-30 18:48
A tény: a fotók önmagukért beszélnek, nagyon szép a megújult környezet, ahol a kis lurkók még nagyobb kedvvel és örömmel képesek a befogadásra. Tényleg elismerést érdemelnek azok a felnőttek, akik kétkezi munkával megtettek mindent azért, hogy ez az óvoda megújuljon. Természetesen az adományozót is köszönet illeti.Azonban az kicsit visszásan hangzik, hogy a fent említett pénzügyi cég, amely nagy kamattal adja kölcsönét, mindössze 125 ezer forintot szánt erre a nemes célra.Egy reményem maradt csupán: az az, hogy a Provident Zrt. folytatja az elkezdett jótékonysági akcióját.
Idézet
 
 
0 #1 spéci 2013-09-28 07:54
Gratulálok a nevelőknek, szülőknek és az adományozó cégnek! Jó helyre mentek a forintok!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés