Megvan a nyertes kritikus

2013. szeptember 26. csütörtök, 12:38 Rövid Hírek
PDF

Végére ért a Pannon Filharmonikusok és a Fidelio közös kritikapályázata, amelynek során a Pannon Filharmonikusok pécsi és budapesti hangversenyeiről készültek és jelentek meg írások a Fidelio oldalain a 2012/13-as hangversenyszezon második felében.

A pályázat keretében 12 fiatal zenekritikus mérte össze zenei, esztétikai és szakírói tudását. A neves szakemberekből álló zsűri - Kovács Sándor zenetörténész, zenekritikus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára, Devich János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professor emeritusa és Zsoldos Dávid újságíró, a Fidelio alapítója – Mona Dániel munkáit ítélte szakmailag, stílusában és mondanivalójában a legszínvonalasabbnak. A nyertes pályázó Ligeti György operájának bemutatójától a könnyűzenei crossoverig számos témában humoros, lényeglátó, olvasmányos írásokkal örvendeztette meg az olvasókat. Mona Dániel a Fidelio állandó zenekritikusaként az évad végéig rendszeresen publikál majd kritikákat a Fidelio.hu-n.

A zenekar a most induló évadában ingyenes belépőt biztosít a koncertjeire a nyertes számára, és vendégül is látja Pécsett.

A hivatalos díjátadóra a Pannon Filharmonikusok őszi, budapesti sajtótájékoztatóján kerül sor.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés