Önkéntes pont kezdte meg működését Bonyhádon

2013. augusztus 22. csütörtök, 00:00 Közélet
PDF
Európai Uniós támogatással, az önkéntesség népszerűsítése, önkéntesek toborzása, önkéntes tevékenységek végzése, önkénteseket fogadó szervezetek fejlesztése és Önkéntes Pont létrehozása valósult meg Bonyhádon a Kék Madár Alapítvány nyertes projektje segítségével.





                             
A Kék Madár Alapítvány az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében kiírt „Önkéntes Pont kialakítása és működtetése Bonyhádon és térségében” című projekt keretében 13 059 577 Ft támogatást nyert.

A szekszárdi székhelyű Kék Madár Alapítvány 1997-ben alakult, hátrányos helyzetű emberek segítése érdekében. Az alapítvány legfőbb célja a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek esélyeinek növelése, társadalmi beilleszkedésük segítése (ennek érdekében működteti az Ízlelő családbarát éttermet, melynek munkavállalói döntő részben fogyatékossággal élők), illetve preventív és korrektív szolgáltatások nyújtása gyermekeknek és családjaiknak, az optimális családi élet kialakítása, elérése érdekében. A Kék Madár Alapítvány társadalmi jövőképe egy befogadó, biztonságot adó társadalom, amelyben mindenki számára biztosított az önmegvalósítás lehetősége és a választás szabadsága.

Az alapítvány céljaihoz illeszkedő TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0080 számú, 2012.10.15-én kezdődő, 10 hónapos sikeres pályázatában sor került az önkéntes tevékenység kultúrájának különböző csatornákon történő terjesztésére, az önkéntesek számának növelésére, az önkéntes tevékenységek fejlesztésére, önkénteseket fogadó szervezetek fejlesztésére, önkéntességgel kapcsolatos programok szervezésére a kistérségben, és magára az Önkéntes Pont fejlesztésére. A pályázó és projektgazda Kék Madár Alapítvány mellett fontos szerepet töltött be a projekt megvalósításban az Önkéntes Pontnak otthont adó Bonyhádi Gondozási Központ is, amely „bázishelyként” és fogadó szervezetként egyaránt koordinátor szerepet látott el az önkéntesek és a többi fogadó szervezet, illetve a projektgazda, együttműködő intézmények és az önkormányzatok között. A 2013.08.15-ig tartó projektidőszak alatt a bevont 112 fő önkéntes több mint 3800 önkéntes munkaórával járult hozzá, hogy mind a civil, mind a szociális szférában hozzájáruljon a helyi és térségi aktorok szolgáltatásfejlesztéséhez, az esélyegyenlőség javításához, a tapasztalatszerzéshez önkéntes és szervezeti oldalról egyaránt, illetve a társadalmi szolidaritás növeléséhez.

Az elsősorban kistérségi hatókörrel működtetett újonnan létrehozott Bonyhádi Önkéntes Pont továbbra is fő céljának tekinti az önkéntesség népszerűsítésével a társadalmi kohézió erősítését.

Kék Madár Alapítvány
7100 Szekszárd, Bartina u. 12/a.
Tel.: +36-74/512-048
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
TÁMOP 5.5.2-11/2-2012-0080

 
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés