Rákosi elvtársnak köszönjük a módszert

2014. június 01. vasárnap, 08:51 Jegyzet
PDF
Egyszer a csepeli munkásság vezetői Rákosi Mátyás (képünkön) elvtárshoz folyamodtak. Az ügyben jártak el, hogy a karácsonyt, mint klerikális ünnepet töröljék a magyar naptárból. Ez meg is történt, de csak átmeneti ideig. Mert hamarosan az ország nagyobbik része rájött arra, hogy ez hatalmas badarság, esetleg marhaság, ha csúnyábbat nem szeretnénk mondani. Remélhetőleg a rendszer nem jogvédett, szabadon felhasználható.  

 

Az a „folyamadás” tulajdonképpen csak egy torz történelmi időszak epizódja lenne, ha nem akadnának mai párhuzamok. Innen Pécsről, a XXI. évszázadból, a közvetlen környezetünkből, mert Csepel még autópályán is messze van tőlünk. A pártvezérre meg csak egyre kevesebben emlékeznek, igaz meg sem érdemli a nosztalgiázást.

Hogy politikai elfogultság vádja ne érhesse ezen sorok íróját, hát kettő példával illusztráljuk a fentebb leírt sorok igazát. Nem lesz nehéz dolog, de ez nem dicsekvés, inkább tényszerű megállapítás.

Szóval, egyszer volt, hol nem volt, akadt egy városvezetés, amelyik előhozakodott egy olyan ötlettel, aminek hatására még a tar kopaszoknak is égnek állt a hajuk. Akkor, mintegy évtizeddel ezelőtt azt mondták, írták, üzenték a városi polgároknak, hogy attól kezdve parkolói díjat szednek a Nagy Jenő utcai parkolóban. Ahol addig ingyen lehetett álldogálni autóval, de a tarifahatárokat szélesítették az arra hivatottak.

A hivatalos álláspont szerint a lakók kérték a fizetés bevezetését. Mert mindenki ott dekkolt a házuk előtt, mivel kiszorultak a belváros pereméről. Ezzel okozva nekik sok-sok gondot, bánatot. Röviden: sarcolni lehet többségi döntés alapján, de akkor azt hiba a népre fogni. Vállalni kell a felelősséget!

Jelenleg meg itt van egy Nagyvárad utcai eset, az egyirányú haladás megszüntetése. Mostantól ugyanis szemből is jövetnek a közlekedők. Ráadásul ott vannak az út szélén állók, hogy a kerékpárosokat most ne is említsük! Ettől kezdve nagy lesz a zsúfoltság, ehhez kétség sem férhet. De ez nem baj, jöjjön, aminek jönnie kell!

Csakhogy, egyet ne feledjünk! Megint azzal indokolták a döntést, hogy megkérdezték a közvéleményt, a környékbeli lakókat. Vagyis az arctalan tömeget, a láthatatlan masszát. Azaz kijelenthetjük, nincs új a Nap alatt.    

Hozzászólások

 
0 #2 Tombostas 2014-06-08 21:49
Szavazás-ügyben csatlakozom, s nem vigasztal, hogy külföldön sem jobb a helyzet, kivéve, ahol kötelező a szavazás.

Az ország majdnem fele nem veszi magának még azt a kevés hazafias kötelezettséget sem, hogy rászánjon egy órát, hogy a közeli iskolában elhelyezze a voksát.

De morgolódni, arcátlankodni, fröcsögni épp ezek a tanulatlan szánni-valók szoktak a kocsmákban, focimeccseken, köztereken.

Nézzetek már magatokba, ha van erre képességetek!

A HŐBÖLGÉS KÁRTEVÉS!!!
Idézet
 
 
0 #1 Markot Ányos 2014-06-07 21:51
Éltem Rákosi alatt, tudok annyit, hogy szóvá tegyem: "zongorázni lehet a különbséget", tehát a párhuzam több, mint csúsztatott.

Valóban nem tudtunk MEGÁLLNI SEM a saját utcánkban, mert idegenek parkoltak mindenütt, elkerülvén a fizetést.
(Amit megértünk, de a mi szempontjaink is legalább annyira indokoltak.)

EZ A VÁROSVEZETÉS EGYIK TUDOMÁNYA, MEGTALÁLNI AZ EGYENSÚLYT A KÜLÖNBÖZŐ ÉRDEKEK KÖZÖTT!
Ehhez pedig kellenek vélemények. Ennél nagyobb nehézségünk ne legyen!

Megérne külön misét, hogy az emberek többsége még a szavazást sem vállalja, de elégedetlenkedé sből ötös.

Legközelebb tessék szavazni menni!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés