Horváth Zsolt folytatja - Újraválasztották a Pannon Filharmonikusok (PFZ) igazgatóját

2016. február 25. csütörtök, 18:50 Zene
PDF
Horváth Zsolt a zenekar élén újabb 5 évre nyert megbízást. Az igazgatói pozícióra kiírt pályázati eljárás során a PFZ jelenlegi vezetőjét a 9 tagú szakmai bizottság, Pécs M.J. Város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága és Pécs M.J. Város Önkormányzatának Közgyűlése egyaránt egyhangúlag támogatta. 

Az igazgató jelenlegi megbízatása 2016. június 30-án jár le, új mandátuma július 1-jével veszi kezdetét és 2021. június 30-ig tart majd.

Horváth Zsolt 2003 óta tölti be a Pannon Filharmonikusok igazgatói posztját. Az azóta eltelt időben a pécsi Kodály Központ rezidens zenekara Magyarország egyik meghatározó, nemzeti minősítésű művészeti intézményévé lett. A 2003-as megújulás óta a zenekari munka középpontjában a minőségi művészeti folyamatok és az azt hatékonyan támogatni képes, innovatív menedzsment-tevékenység kialakítása állt. 

Az elmúlt bő évtized alatt a Pannon Filharmonikusok Magyarországon az exkluzív művészeti zenekarok közé pozicionálta magát, a nemzetközi zenei életben egyre keresettebb.  Egyedi hangversenyeivel, széleskörű, minden korosztályt kielégítő műsorstruktúrájával a társadalmi beágyazottságát megerősítette, a közönségét megnégyszerezte. 

A Horváth Zsolt által elgondolt, jövőbeni szakmai program a pfz.hu weboldalról letöltve megismerhető.

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés