Fejlámpás séta az ókeresztény temető labirintusában

Fejlámpás séta az ókeresztény temető labirintusában

2019. november 07. csütörtök, 19:47 Rövid Hírek
PDF

A Cella Septichora egyik legnépszerűbb programja újra jelentkezik! Az Éjszakai tárlatjáraton csupán egy fejlámpa fénye segít a sötét, föld alatti sírkamrák felfedezésében!

Nappal is elképesztő élmény az 1600 évvel ezelőtti múltba ereszkedni, és felfedezni a IV. századi ókeresztény sírkamrák világát. Nem véletlenül nyerte el az emlék az UNESCO világörökségi címét és a hungarikumi rangot, hiszen lenyűgöző falfestmények és sírépítmények maradtak ránk az ókori Sopianea-ból.

November 8-ától péntekenként 17 órakor újra még misztikusabb módon járható be a temetőegyüttes. Az Éjszakai tárlatjárat a Cella Septichora Látogatóközpont rendszeresen jelentkező programja, ami nem mindennapi módon tanítja és szórakoztatja az érdeklődőket. Sötétben, csupán egy fejlámpa fényénél bolyonghatnak a látogatók a sírkamrák között, az egy órás sétát az idegenvezető izgalmas történetei színesítik.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely a programot megelőző napon 17.00 órakor zárul. Az esemény min. 5 fő részvételével indul.

Regisztráció: +36 72 224 755, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Részletek: https://www.pecsorokseg.hu

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. március 28., csütörtök, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés