Kis étterem, nagy séffel - Megnyílt a hosszúhetényi Hosszú Tányér gourmet-ház

2019. november 16. szombat, 09:42 Közélet
PDF
Új szintre emeli a vendéglátást a Pécs melletti Hosszúhetényben megnyílt vadonatúj étterem, a Hosszú Tányér. Kun Péter konyhafőnök az ünnepélyes megnyitón mutatta be először a saját receptjeiből álló étlapot. (Fotó: HT: a Hosszú Tányér csapata)

Hiánypótló újdonsággal bővült a megyei gasztronómiai kínálat a hosszúhetényi Hosszú Tányér megnyitásával. A sajátos hangulatú étterem kialakításával a múlt század elejének hívogatóan elegáns világát idézi. Az étlap viszont minden tekintetben modern. A konyhafőnök a komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező mesterszakács, Kun Péter. A Hosszú Tányérban nemcsak ő találja ki az étlapon szereplő ételeket, hanem saját maga készíti is el azokat.

„Az egyediséget, a minőséget és a hangulatot helyezzük előtérbe. Újszerű, szokatlan ízkombinációkra és művészi szépségű tálalásra készülhetnek a hozzánk betérő vendégek” – ígérte Herbály-Hosszú Franciska tulajdonos.
A megnyitóünnepségen Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár és Csörnyei László, Hosszúhetény polgármestere köszöntötte a vendégeket. Hangsúlyozták a gasztronómia szerepét a turizmus és a helyi gazdaság egészének növekedésében. Ennek a folyamatnak az újszerű élményeket kínáló vendéglátóhelyek lehetnek a zászlóshajói, mint a Hosszú Tányér.

Ez ugyanis nem egy átlagos étterem. A tulajdonos által megálmodott stílus áthatja a légkört és különleges hangulatba varázsolja az ide érkezőket. Az emberközeli vendéglátást erősíti, hogy a konyha nyitott, bármikor be lehet nézni, figyelemmel követni a séf munkáját és elbeszélgetni vele az ételekről. Hasonlóra zsúfolt belvárosi helyeken nincs lehetőség. Az exkluzivitást erősíti a heti három napos nyitva tartás is péntektől vasárnapig.



Hosszú Tányér


Hirdetés
Hirdetés