A többségnek tetszett az EKF megnyitója

Közélet
PDF
Az Európa Kulturális Fővárosa 2010-es megnyitó eseménysorozata jól sikerült, méltó volt a város rangjához. Sokaknak, a túlnyomó többségnek tetszett, ezt egy 500-as mintájú telefonos közvélemény-kutatás is megerősített. Mindezt dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere jelentette be, egy városházi sajtótájékoztató keretében. Akadtak ugyan olyan tudósítók, akik fanyalogta, a negatívumokat tolták előtérbe, de a legjobban talán akkor járunk, ha azt hisszük, egyszerűen irigyek voltak, mert például Budapest is alulmaradt a korábbi szavazáson, amikor a helyszínt kijelölték.

A Magyar Rádió 1-es adója, a Kossuth néven ismert is azok közé tartozott, ahol elhangzott egy olyan anyag, amelyben nem dicsérték a megnyitót. A Magyar Televízió, A szólás szabadsága című műsorában is inkább a kritika kapott főszerepet, mint a szóbeli vállveregetés. Ez azonban legalább abban korrekt volt, hogy az adás címében is benne foglaltatik, hogy bármit beszélhetnek.

Egy nagyon ismert internetes hírportál (szándékosan nem írjuk le a nevét) is a vitriolos oldalát mutatta meg inkább, de sebaj. Jól is néznénk ki, ha mindenki csak szépet és jót mondana Pécsről. Szerencsére az a világ már elmúlt, amikor a „központból” mondták meg a szerzőknek, mi legyen a véleményük.

Az EKF városának első embere, Páva Zsolt úgy vélte, egyes fővárosi intellektuális körök azt hiszik, sikkes, ha egy vidéki produkciót leszólnak, a „nagy faluból”. Tehetik, tegyék, azért a polgárok többsége el volt ragadtatva a látottaktól, hallottaktól, ami talán fontosabb, bizonyos hírcsatornák véleményénél. Bár nyilván senkinek sem közömbös, mit állítanak róla, illetve a szeretett „gyermekéről”.

Ha az elkövetkezőkben is csak ilyen „rossz” lesz a programsorozat, akkor nem áll hitvány év előtt a baranyai megyeszékhely.

Hozzászólások

 
0 #2 Guest 2010-01-14 17:43
Ez elképesztő, tiszta szánalmas volt, sehol egy ötlet! A gyerekeknek nem futotta egy egyforma köpenyre legalább? Kilógott a nagyméretű embereket tologató asztal kereke, az emberek cipője, nadrágszára! A polgármester gyűrött papírból olvas? Ez a színvonal, ez a kreativitás, ez tetszett....?!!!
Idézet
 
 
0 #1 Guest 2010-01-14 10:41
Pesten azt hiszik, hogy csak ott lehet bármit csinálni. Vidéken meg mucsa van egész évben.
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés