Tíz kiváló munkatársát jutalmazta a PK Zrt.

Közélet
PDF
Díjazták a kiemelkedő színvonalú munkát végző munkatársakat a Pécsi Közlekedési Zrt-nél. Ennek a cégnél 2003-tól vannak hagyományai. Idén a Pécs Holdig Zrt. irodaházában jöttek össze a kitüntetettek. Az eseményen megjelent Keczer László vezérigazgató is, aki megragadta az alkalmat, és a kollégák előtt vázolta röviden a társaság pillanatnyi helyzetét.

Ami évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, az már valóság. Egykoron a férfias szakmák között jegyezték a buszsofőrséget, ma meg hölgyek is tekerhetik a kormánykereket. Mindehhez persze kellett az is, hogy napjainkban már könnyebb legyen a munka fizikai része, mint régebben.

A feladat ellátása azért még nem egyszerű, éppen ezért üde színfolt volt, amikor kiderült, egy szavazások alapján az „Év közönségdíjasa” Telekiné Szabó Ibolya lett, aki a kertvárosi végállomásról szokott elindulni napi útjára.

„Az év autóbusz-vezetőjének” idén Kovács Zoltán, Lapatyin Vladimir, Leffler Tamás, Girán György, Kovács István, Bozsányi László valamint Riszt János vallhatja magát. Az alkalmazottak közül Gyimesi Ágnes Daczóné Weisz Krisztina társaságában részesült elismerésben.
   
– Az önök munkája felelősségteles, hiszen az utakon, a megállókban a céget képviselik, közvetlen módon – szólt az egybegyűltekhez a vezető, Keczer László. – Most tízen vannak jelen, a négyszázötven munkatárs közül. Nyilván mások is jól végzik a dolgukat, mégis valamiért az itt megjelentek a kiválasztottak közé tartoznak. Ezért köszönöm, amit a zrt. érdekében tettek, a 2009-es évben. El kell mondanom, a városi buszhálózathoz bizonyosan hozzá kell nyúlnunk, az elkövetkezőkben. Ezért tavasszal végzünk egy felmérést, aminek májusban lehet meg a végeredménye. Azt sem titkolhatom, az úgynevezett buszkiszervezés dolgát meg akarjuk oldani, valamilyen módon rendezve a helyzetet. A vezetőknél prémiumfeladatok nincsenek, sőt, a fizetések 30%-kal csökkentek. Nehéz szezont zártunk, de sokkal könnyebbet nem várhatunk. Az bizonyos, a buszok életkora ugyan magas, de veszélyes járművet nem engedhetünk ki a telephelyről. Szóval mindenki nyugodt lehet, ha a PK Zrt-vel utazik, illetve ott tevékenykedik.
  
 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-01-15 14:03
Öröm amikor normális buszvezetőkkel utazunk, jó lenne, ha a telefonálgatós, nem figyelős, mogorvák a kedvesekről vennének példát!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés