Kezdőlap > Közélet > Megnyílt a Gyükési KápolNapok

Megnyílt a Gyükési KápolNapok

Közélet
PDF
Zsúfolásig megtelt 2010. március 20-án délután három órakor a gyükési Szent Bertalan Kápolna, ahol a pécsi Horvát Klub August Šenoa Asszonykórusának műsora nyitotta meg a Gyükési KápolNapok elnevezésű programsorozatot. A rendezvényen Takács Gábor kanonok a Szent Ágoston Plébánia vezetője áldást kért a rendezvénysorozatra, majd ezt követően Máté István a Gyükésiek Öntevékeny Köre Egyesület elnöke hivatalosan megnyitotta a rendezvénysorozatot, Hepp Mihály az Országos Horvát Önkormányzat elnöke pedig horvát és magyar nyelven köszöntötte az egybegyűlteket.

Szimbolikusnak és természetesnek tekinthető, hogy a horvát gyökerekkel rendelkező Szent Bertalan Kápolnában a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programba illeszkedő Gyükési KápolNapok programsorozatot a Pécsi Horvát Klub August Šenoa Asszonykórusának fellépésével nyithattuk meg. A horvát hagyomány feléledése sok régi emléket elevenített fel: például előkerültek egy az 1920-as években Gyükésben gyerekeskedő idős úr fényképei, történetek a régmúltból…

Lesz folytatás, akár a Pécsi Horvát Klub August Šenoa Asszonykórusát illetően, hiszen ők visszatérnek a Szent Bertalan Búcsúkor (2010 augusztus 22, vasárnap) és advent idején is (2010. november 27, szombat 10 óra), a régi fényképekkel és történetekkel pedig hamarosan találkozhatnak az érdeklődők honlapunkon a http://kapolnapok.gyukes.hu címen.

 

A Nagyböjti Énekek rendezvény képei és videói elérhetők a http://kapolnapok.gyukes.hu oldalon.

Folyamatosan frissülő információkkal és előzetesekkel várjuk az érdeklődők kattintásrohamát.

A fényképek, videó és hanganyagok szabadon felhasználhatók.

 


Máté István
elnök
Gyükésiek Öntevékeny Köre Egyesület
 

Hozzászólások

 
0 #1 Guest 2010-03-22 19:56
Szép volt István, csak így tovább! Színvonalas jó rendezvény ez!
Idézet
 

A hozzászólásokat lezártuk. Nem küldhet több hozzászólást.

Hirdetés
Hirdetés