Kezdőlap > Jegyzet > Rövid Hírek
Rövid Hírek

A Lúdas Matyi lett a legjobb gyerek- és ifjúsági előadás

2019. szeptember 23. hétfő, 15:22 Rövid Hírek
PDF

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal nyújtotta át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. A szeptember 22-én a budapesti Katona József Színházban megtartott díjkiosztó gálán a legjobb gyerek- és ifjúsági előadás díját a Bóbita Bábszínház Lúdas Matyi című előadása kapta. A díjat Sramó Gábor igazgató és az előadás rendezője, Markó Róbert vette át. Gratulálunk!

A rendezővel a bemutató után készült interjúnkat itt olvashatják.

Forrás: Bóbita Bábszínház

 

A Csorba Győző Könyvtár megújult fiókkönyvtára szeptember 24-től újra várja olvasóit

2019. szeptember 13. péntek, 08:53 Rövid Hírek
PDF

A Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár 2019. szeptember 24-én újra megnyitja kapuit olvasói előtt. Az „EFOP-4.1.8-16 A könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései” című pályázat keretében részben megújuló fiókkönyvtárban az év elején kezdődtek meg a felújítási munkálatok, mely során a gyermekrészleg, a hírlapolvasó részleg és a kiállítótér teljes renováláson esett át. A hivatalos átadó ünnepségre – az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat részeként – 2019. október 1-jén 15.00 órakor kerül sor, "AZ ÉN KÖNYVTÁRAM" rajzpályázat eredményhirdetésével egybekötve. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond, és a díjakat átadja Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója.

 

Vízzavarosodás lehet a pécsi belvárosban és a Szigeti városrészben csütörtökön

Bereczki Lajos Rövid Hírek
PDF
A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. tájékoztatja ügyfeleit, hogy a Széchenyi tér 8., Király utca 2-4., Szigeti út 112. előtti tűzcsapokon tervezett oltóvíz hozammérések miatt 2019. augusztus 29-én, csütörtökön 8 és 16 óra között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő a pécsi belváros teljes területén, valamint a Szigeti úton és a környező utcákban. 

A munkálattal érintett útszakaszokon sávszűkületre lehet számítani. Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten – ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered.

A hozammérés után a megszokott kiegyensúlyozott vízminőség gyorsan visszaáll. A szolgáltató javasolja érintett ügyfeleinek, hogy a jelzett időszakban fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a használatát! 

A TETTYE FORRÁSHÁZ köszöni ügyfelei megértését és türelmét! 


TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. 

 

Útjavítások Pécsett

Rövid Hírek
PDF
2019. augusztus 23 és 27. között több helyszínen is útburkolat javítási munkálatokra kerül sor.

Augusztus 23-án (pénteken) reggel 8.00-tól az Alsómalom u.-Rákóczi út csomópontban illetve a Kodály-Alkotmány-Petőfi utcai körforgalomnál lesz forgalmi rend változással járó útburkolat javítási munkálat. Az Alsómalom u.-Rákóczi út csomópontban a Siklósi út felé vezető sáv illetve a Budai városrész felé vezető külső sáv is le lesz zárva. Az Alkotmány utcai körforgalomnál a buszok nem hajthatnak be a Kodály Zoltán utcába, helyette a Petőfi utca felé lesznek terelve. Egyéb gépjárműforgalom a körforgalom középszigetét igénybe véve tud haladni a Kodály Zoltán utcában.

Az aszfaltozási munkálatok 26-án (hétfőn) fognak zajlani, a fenti lezárások 27-én (kedden) reggel 08.00-ig lesznek érvényben. Ehhez kapcsolódóan 26-án (hétfőn) és 27-én (kedden) a Rákóczi út Jókai és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszán is aszfaltozási munkálatokra fog sor kerülni. Ez a szakasz hétfő reggel 08.00-tól kedd délután 18.00-ig a személygépjármű-forgalom elől el lesz zárva, csak a buszok közlekedhetnek erre.

Kérjük, a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Kérjük, amennyiben tehetik, ebben az időszakban válasszanak más útvonalat.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 


1. oldal / 11

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés