Kezdőlap > Jegyzet > Rövid Hírek
Rövid Hírek

Változás a pécsi polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendjében

2020. március 22. vasárnap, 09:53 Rövid Hírek
PDF
Tájékoztatjuk a Polgármesteri Hivatal tisztelt ügyfeleit, hogy a járványhelyzetre tekintettel a pécsi Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje március 23-a, hétfőtől megváltozik: a személyes ügyintézés a rendelkezés visszavonásáig szünetel.


A hatósági területen működő szervezeti egységek átvételi pontokat működtetnek, ahol azon polgárok, akiknek nincs elektronikus elérhetősége, illetve olyan ügytípusban kívánnak eljárni, ahol a jogszabály előírja a személyes megjelenési kötelezettséget, kérelmeiket, beadványaikat átadhatják. A rendelkezés a gyakorlatban a Hatósági Főosztály Kossuth téri épületét, az adóirodát és a szociális központokat érinti.


Kérjük a pécsi polgárok szíves megértését!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Indul a Bóbita TV

2020. március 20. péntek, 18:39 Rövid Hírek
PDF

A Bóbita Bábszínház március 21-én (szombaton), a Bábszínházi Világnapon délután 4-től elindítja a Bóbita TV-t. A Bóbita a következőt osztotta meg a facebook oldalán és honlapján:

"Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik: kinyitjuk a Mesetárat, és minden MÁSODIK bekuckózós szombat délutánon megosztjuk Veletek egy-egy előadásunk felvételét!
Első alkalommal a BÁBSZÍNHÁZI VILÁGNAP alkalmából március 21-én, szombaton 16 órakor sugároz a Bóbita TV: a képernyőn "Az aranyecset"!
Tartsatok velünk!

Az előadás linkjét szombaton tesszük fel a facebook eseményhez!"

Forrás: Bóbita Bábszínház

 

PAPI indul Pécsett

2020. március 19. csütörtök, 18:25 Rövid Hírek
PDF
Pécs önkormányzata az elmúlt napokban számos olyan intézkedést tett, amelynek célja az új koronavírus terjedésének lassítása. Tudva, hogy a betegség leginkább az időseket veszélyezteti, az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket tettünk egy olyan rendszer felállítása érdekében, amelynek célja a 65 évnél idősebb, egyedül élő, Pécsett hozzátartozóval nem rendelkező polgárok életének és egészségének védelme. A rendszer lényege, hogy megteremtsük a lehetőséget a pécsi idősek számára az egyetlen valóban hatékony védekezési módszer alkalmazására, hogy valódi megoldást nyújtsunk nekik arra, hogy az otthonukban tudjanak maradni.

Ennek érdekében számos intézkedést tettünk meg mostanáig. Egyebek mellett diszpécserközpontot és négy városrészi ellátóközpontot alakítottunk ki a város szociális intézményein belül, külön védőfelszerelést biztosítottunk a rendszerben dolgozó kollégáknak, valamint több önkormányzati és városi intézményi dolgozót csoportosítottunk át az új, kiemelt feladatra. 
Az elmúlt napok előkészítő munkája után március 20-a, péntektől Pécsett elindul a PAPI – a Program A Pécsi Idősekért.

A rendszer a következőképpen működik:

 az idős, egyedül élő pécsi polgár felhívja az alábbi telefonszámok egyikét
 megadja nevét, telefonszámát, címét, ha gyógyszert kér, TAJ számát is
 a területi szociális központ dolgozója visszahívja, felveszi vele a kapcsolatot
 tisztázza a részletes igényeket, kiadja a feladatot egy futárnak, segítőnek
 a segítő megveszi az árut, kiváltja a gyógyszert, elhozza a postáról a küldeményeket
 biztonságosan kiszállítja a szolgáltatást kérő otthonába
 ahol ő készpénzzel vagy bankkártyával kifizeti a termékeket.

Fontos tudnivalók a PAPI-ról:
 a szolgáltatás teljesen térítésmentes, a pécsi idősek csak a megvásárolt termékekért fizetnek
 a bevásárlási szolgáltatást egy személynek heti két alkalommal tudjuk biztosítani
 a PAPI elsősorban az egyedül élő pécsi időseket szolgálja, ezért azt kérjük, hogy a 65 évnél idősebb, egyedül élő, Pécsett hozzátartozóval nem rendelkező polgárok vegyék igénybe.

A szolgáltatást az alábbi telefonszámokon kérhetik a pécsi idősek:
+36-30-573-1764, +36-30-573-9488, +36-30-573-4084

Pécs önkormányzata készen áll arra, hogy szükség esetén bővítse a szolgáltatást, további önkormányzati alkalmazottak átcsoportosításával, önkéntesek bevonásával, ebben az esetben a programot koordináló Integrált Nappali Szociális Intézményen keresztük tesszük meg a szükséges lépéseket.

Továbbra is azt kérjük a 65 év feletti pécsiektől: vegyék komolyan az új koronavírus jelentette veszélyt, vigyázzanak magukra, maradjanak otthon, és ha ehhez szükséges, akkor használják a PAPI-t.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

Koronavírus Ellátó Központ nyílt Pécsett

2020. március 18. szerda, 18:12 Rövid Hírek
PDF
Tisztelt Lakosság!
 
A kialakult járványhelyzet miatt kérünk mindenkit, akinek akut felsőlégúti tünetei vannak (lázas, köhög vagy hirtelen jelentkező légszomja van) a Koronavírus Ellátó Központot keresse fel a Sürgősségi Betegellátó Osztály helyett!
 
A Koronavírus Ellátó Központ a volt Baranya Megyei Kórház „T” és „C” épületében került kialakításra, mely a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.
 
 
PTE Klinikai Központ
 

 


1. oldal / 4

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés