Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek
Rövid Hírek

Újabb körben folytatódik a közterületek gyomirtása

2020. május 24. vasárnap, 17:35 Rövid Hírek
PDF
A BIOKOM Nonprofit Kft. 2020. május 25-29. kezdve folytatja a pécsi közterületek, utak burkolatainak gyomnövények elleni permetezését.
 
A permetezésekre a hajnali óráktól kerül sor. A felhasznált permetszerek: Medallon, Armo SL (totális gyomirtó),  amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszer élelmezés-egészségügyi előírása ebben a kultúrában nem szükséges, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap.  A felhasznált szerek emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.
 
A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott nap alatt teljesítendő területekről információt ad.
Az eljárás során célzottan a talaj közelében kerül kijuttatásra a permetszer, ezért annak szóródására nem kell számítani! 
(A kedvezőtlen időjárás-változás a terveket is módosíthatja!)
 
A Szolgáltató felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai, hajnali pihenést. 
 
 
Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!
 
 
BIOKOM Nonprofit Kft.

 

Házhoz viszi a könyveket a Könyv(fu)tár

2020. május 05. kedd, 15:09 Rövid Hírek
PDF

A koronavírus következtében kialakult veszélyhelyzet miatt a Csorba Győző Könyvtár és fiókkönyvtári hálózata továbbra sem látogatható, azonban a dolgozók mégis szeretnének segíteni abban, hogy ezekben az időkben is olvasnivalóhoz lehessen jutni. Ezért 2020. május 6-tól a Csorba Győző Könyvtár elindítja új, "Könyv(fu)tár" szolgáltatását, melynek keretében a beiratkozott olvasók részére heti egy alkalommal házhoz viszik a dokumentumokat. Technikai okokból csak a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtári hálózatából tudnak szolgáltatni, a Tudásközpont állományából nem. A szolgáltatás térítési díjas.

Részletek a könyvtár honlapján.

Forrás: Csorba Győző Könyvtár

 

Továbbra is mentesek az új koronavírustól a pécsi önkormányzat idősotthonai

2020. május 04. hétfő, 15:54 Rövid Hírek
PDF
Mint ismert, első körben összesen 136 klinikai szintű új koronavírus tesztet végeztettünk el az önkormányzat fenntartásában működő Integrált Szociális Intézmény (ISZI) két telephelyen működő idősotthonainak minden gondozottján és dolgozóján, valamint két nem önkormányzati fenntartású, de Pécsett működő idősotthon dolgozói állományán is. A tesztek eredménye április 17-én érkezett meg, és mindegyik negatív lett.

Pécs önkormányzata újabb teszteket végeztetett az Integrált Szociális Intézmény két telephelyén. A kontrollteszteket 64 idős gondozotton és 47 dolgozón végezték el, és minden esetben újra negatív eredmények érkeztek vissza, azaz a pécsi önkormányzat idősotthonai a megbízható eredmények szerint mentesek az új koronavírus fertőzéstől.

 A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködésének köszönhetően április 30-án és május 1-jén megtörtént az ISZI két telephelyének teljes fertőtlenítése is. Az idősotthonokban dolgozó katonák körültekintően jártak el, a fertőtlenítés nagyban segítette az intézményekben végzett védekezési munkálatokat.

 Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
 

Péterffy Attila intézkedései a kijárási tilalom korlátozásának megszűnése nyomán

2020. május 04. hétfő, 15:30 Rövid Hírek
PDF
2020. május 04-én, a 168/2020 kormányrendeletben szabályozott kijárási korlátozás megszűnése okán a következő intézkedéseket hoztam Pécs 2020. május 04-én, a 168/2020 kormányrendeletben szabályozott kijárási korlátozás megszűnése okán a következő intézkedéseket hoztam Pécs közterületeit, parkjait, piacait, vásárcsarnokát és az állatkertet illetően:


Vásárcsarnok és piacok

Május 5-e, 0:00 órától életbe lépő rendelkezések:
A 65. életévüket betöltött polgárok számára fenntartott vásárlási idősáv reggel 9-től délelőtt 11 óráig tart.
Az árusok részére kötelező szájmaszk és gumikesztyű használata. 
A vásárlók számára kötelező az arcmaszk, vagy a szájat és orrot is eltakaró eszköz (pl. sál, kendő) viselése.
Az árusok előtt sorban állók kötelesek 1,5 méteres védőtávot betartani.

A fentieken túl a pécsi Vásárcsarnokra vonatkozó rendelkezések:
 
Május 6-a, szerdától reggel 5 és délután 15 óra között a pécsi Vásárcsarnok külső asztalainál megkezdődik az árusítás.

Május 11-én, hétfőn a Vásárcsarnok teljes területe megnyílik a vásárlók előtt.

Május 11-e, hétfőtől a Vásárcsarnok a megszokott nyitvatartási rend szerint reggel 5 és délután 17 óra között várja a vásárlókat. 

Az épületben egyszerre legfeljebb 100 vásárló tartózkodhat.

A Vásárcsarnokba bejutni a Bajcsy Zsilinszky utca felől, az épületet elhagyni a buszpályaudvar felőli ajtón lehet.  

A bejárat előtt és a csarnok területén kötelező a 1,5 méteres védőtávolság betartása. 


Közterek, közterületi parkok, játszóterek

Játszótereken, parkokban a szülők részére javasolt az arcvédő maszk viselése és a 1,5 méteres védőtávolság betartása. 
Javaslom a családoknak hordozható kézfertőtlenítők használatát. 


Pécsi Állatkert - részletes rendelkezés


A Pécsi Állatkert május 9-én, szombaton nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az alábbi rendelkezések május 9-étől visszavonásig érvényesek.

Az állatkert hétköznap 09 és 17 óra, szabad- és munkaszüneti napokon 09 és 19 óra között tart nyitva.

A látogatók a főbejáraton léphetnek be, várakozáskor kötelező betartani a 1,5 méteres védőtávolságot. 

A parkolókból kizárólag a főútra merőleges rámpán keresztül lehetséges a belépés, a parkolóból felvezető oldalsó feljárót a távozók számára tartja fenn az állatkert. A két területet szalagkordon választja el.

Egy időben az állatkertben legfeljebb 400 fő tartózkodhat.

Az állatkertet látogatóktól szájmaszk használatát kérem, a belépőknek kötelező a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

Az állatkert területén kötelező a 1,5 méteres védőtávolság betartása és tilos a felületek érintése.

Az akvárium-terrárium felső szintje zárva tart, az alsó szinten meghatározott menetirányban lehet közlekedni.

A csimpánzház és oroszlánház zárva tart.

A krokodilházban és az állatsimogatóban egyszerre 6 fő tartózkodhat, a vízilóházban kötelező haladási irányt jelöl ki az állatkert.

A mosdókban minden esetben 1 fő tartózkodhat egyszerre.

Az éttermek, szolgáltatók nyitva tartanak. A büfékben, teraszokon kötelező a 1,5 méteres védőtávolság betartása, zárt térben a fogyasztás nem engedélyezett. 

A Pécsi Állatkert a teljesárú egyéni belépők árából 10%, a kombinált (családi) belépők árából 5% kedvezményt biztosít az intézkedés visszavonásáig.
Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

 


1. oldal / 2

Kiemelt partnereink

Hirdetés
Hirdetés