Kezdőlap > Kultúra > Rövid Hírek
Rövid Hírek

Újranyit a Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtára és Csipkefa Gyermekkörnyvtára

2024. május 20. hétfő, 09:15 Rövid Hírek
PDF

Hosszú várakozás után, 2024. május 21-től újra várja Olvasóit a Király utcában a Belvárosi Fiókkönyvtár és a Csipkefa Gyermekkönyvtár.

A Csipkefa Gyermekkönyvtár a Király utca 9-be költözött. A gyermekkönyvtár és a fiókkönyvtár állományait egy alapos átválogatás után közös térben helyezték el, és kialakítottak egy gyermekkönyvtári részleget. A Csorba Győző Könyvtár bízik abban, hogy a jelzett változások után az olvasók komfortosabb környezetben tudják majd élvezni a könyvtári szolgáltatásokat.

Belvárosi Fiókkönyvtár és Csipkefa Gyermekkönyvtár
Nyitvatartás:
Hétfő: 13.00-18.00
Kedd: 10.00-12.00 és 13.00-18.00
Szerda–Péntek: 9.00-12.00 és 13.00-17.00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Forrás: CsGyK

 

Ismét jön a Farsangoló HANG-oskodás a Bóbitában

2024. február 08. csütörtök, 13:47 Rövid Hírek
PDF

2024. február 10-én, szombaton a Bóbita Bábszínház ismét megrendezi immár hagyománnyá vált télűző mulatságát, a Farsangoló HANG-oskodást, amely Hang Gábornak, a Bóbita egykori zseniális bábosának állít emléket. Pöttömszínházi előadással (Dödölle), bábkészítő foglalkozásokkal és a Lenka és Palkó című előadással várják közönségüket a vidámság jegyében ezen a napon!

A 16 órakor kezdődő bábelőadás után kerül sor a Hang Gábor-díj ünnepélyes átadására, melyet a Bóbita társulatának egy tagja kaphat meg évről évre a társulat tagjainak szavazata alapján. Valamint még várható további meglepetés is!

Forrás: Bóbita Bábszínház

 

Kiderült a 2024-es Zsolnay Fényfesztivál dátuma!

2023. november 01. szerda, 13:11 Rövid Hírek
PDF

Az elmúlt években Pécs programkínálatának fénypontjává vált a százezres tömegeket vonzó Zsolnay Fényfesztivált, és így lesz ez várhatóan 2024-ben is. Ráadásul már megvan az ország első és egyetlen fényfesztiváljának dátuma is: július 4-7. között borulnak fényárba Pécs utcái és ikonikus épületei – immár 8. alkalommal.

A fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő munkatársai már gőzerővel dolgoznak a jövő évi fesztivál előkészítésén. Közben érdemes visszatekinteni az a most debütáló aftermovie-val az idei legszebb pillanatokra és a hamisítatlan fényfesztiválos hangulatra.

A vadonatúj videó: https://youtu.be/lXfOgcKyLbI?si=c_o-HWt6f8r6Hvx8

Az elmúlt hónapokban sem volt megállás: szeptemberben Városmarketing Gyémánt Díjat kapott a Zsolnay Fényfesztivál. A marketing szakma legnagyobb eseményének számító Marketing Summit Hungary rendezvényen ítélték oda a díjat, mert a Fényfesztivál eredményes, az értékelési kritériumoknak megfelelő, a szakmai zsűri által színvonalasnak értékelt városmarketing tevékenységet végzett.

Október 16-án pedig elindult a fesztivál „téli kistestvére”, az Adventi Fényfestő Gyerekrajz Pályázat, amely során gyerekek rajzai elevenednek meg fényfestett alkotásként a Dzsámi homlokzatán.

Részletek: www.fenyfesztival.hu

Forrás: ZsÖK

 

Tajvani bábelőadás a Bóbita Bábszínházban

2023. szeptember 20. szerda, 11:11 Rövid Hírek
PDF

A tajvani Potehi egy keleti stílusú bábjáték, mely a fantázia és a harcművészetek világában bontakozik ki, a szerelem és az igazságosság történetét mesélve el.

Xiao Xian és Ye Fan boldog pár, de szerelmüket a Démonkirály féltékenysége fenyegeti. A Démonkirály megsebesíti Xiao Xiant, és erőszakkal elviszi Ye Fan-t. Vajon hogyan tudja megmenteni Xiao Xian a kedvesét?

Az előadásból megtudható! Gyertek el és izguljunk együtt a hősökért!

Az Isteni szerelem és végzet című darab október 6-án (pénteken) 14 órától kerül színpadra a Bóbita Bábszínház Kós Lajos termében.

Az előadás ingyenes!

Forrás: Bóbita Bábszínház

 


1. oldal / 3
Hirdetés
Hirdetés