Kezdőlap > Kultúra > Irodalom
Irodalom

Jón Kalman Stefánsson lesz az idei Könyvfesztivál díszvendége

2024. január 19. péntek, 10:08 Irodalom
PDF

2024. szeptember 26. és 29. között rendezi meg 29. alkalommal a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. A nemzetközi szemle díszvendége idén a népszerű izlandi író, Jón Kalman Stefánsson lesz, valamint Franciaország, azaz a kortárs francia irodalom szerepel a Fesztivál fókuszában. Jón Kalman Stefánsson regényeit számos európai nyelvre lefordították és számos könyve jelent meg magyarul is. Az író elsőként 2018-ban járt Magyarországon a Typotex Kiadó meghívására a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. (Fotó: Németh Dániel / Jelenkor Kiadó; forrás: bookfestival.hu)

 

Átalakul a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtári hálózata

2023. november 30. csütörtök, 16:42 Irodalom
PDF

A következő hónapokban több változás is várható a Csorba Győző Könyvtár városi hálózatának működésében. Egy kényszerű költözés és a felújítási munkálatok három fiókkönyvtárat is érintenek. Az intézmény ebben a helyzetben is arra törekszik, hogy lehetőség szerint biztosítsa az olvasóknak a könyvtári szolgáltatások folyamatos elérését, ezért több olyan megoldáson is dolgoznak, amely ezt segíti a jövőben.

 

Irodalom nagykanállal - szeptemberben érkezik a harmadik PécsLIT Irodalmi Fesztivál

2023. szeptember 07. csütörtök, 11:40 Irodalom
PDF

Az idei évben a már megszokott módon, most is hat napig, szeptember 11. és 16. között, közel 50 programmal várják a szervezők az irodalom és az olvasás szerelmeseit a PécsLIT Fesztiválon. A Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös eseménysorozatára számos újkötetes szerző érkezik, ismét lesznek irodalmi gyermekprogramok, külföldi vendégek, illetve több kísérőprogram is. A fesztivál idei vállalása, hogy pécsi középiskolákat is bevonjon a helyszínek közé, így hat intézményben lesznek rendhagyó irodalomórák az eseménysorozat hetében.

 

Tóth Krisztina kapja a Bertók László Költészeti Díjat

2022. december 02. péntek, 13:22 Irodalom
PDF

Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc verseskötete közül a legutóbbi 2021-ben látott napvilágot Bálnadal címen. Költészete mellett prózai, gyermekirodalmi, drámaírói és műfordítói munkássága is jelentős.

 


1. oldal / 2
Hirdetés
Hirdetés