Kezdőlap > Kultúra > Képzőművészet
Képzőművészet

Egyedülálló kiállítás nyílt az m21 Galériában - Jacques Villeglé: A város falain

2024. június 21. péntek, 11:21 Képzőművészet
PDF

A pécsi Zsolnay Negyed m21 Galériája büszkén mutatja be Jacques Villeglé (1926-2022), a pop art úttörőjének és a street art látnokának művészi univerzumát. A város falain című kiállítás lenyűgöző gyűjteményt tár elénk, több mint 140 alkotással, amelyek az elmúlt 74 év során készültek.

 

Egy éjszaka ezer élménnyel a pécsi Janus Pannonius Múzeumban

Képzőművészet
PDF

Múzeumba járni kétféleképp lehet: jelen lenni a befogadásban, ott állni a tárgy, a mű előtt a maga valójában és hagyni, hogy hasson ránk, meséljen nekünk. Vagy egy izgalmas estébe, éjszakába csomagolva, ezer élménnyel és tudással, amikor élővé válnak a „tárgyak”, élővé válnak a kapcsolatok. Ez a Múzeumok Éjszakája.

 

Gördeszka-kiállítás nyílik Pécsett!

2024. május 23. csütörtök, 13:12 Képzőművészet
PDF

Az Art of skate című kiállítást először Párizsban rendezték meg 2022-ben, ahol hat hét alatt mintegy 50.000 látogatója volt. A tárlat a gördeszkázás történetét, kulturális beágyazottságát és a művészettel való kapcsolatát mutatja be. Május 24-től a Pécsi Galériában várja az érdeklődőket – garantáltan megszólítva mindenkit a deszkázó tiniktől az avatott művészetkedvelőkig.

 

UTCÁRA FEL! - urban art fesztivál Pécsen

2024. május 23. csütörtök, 12:35 Képzőművészet
PDF

Urban art fesztivál várja a városi művészet kedvelőit Pécsett május 24-től szeptember 22-ig. Neves hazai és külföldi street art művészek mutatkoznak be a Street Up nemzetközi kiállításon a Zsolnay Kulturális Negyedben. Art of skate címmel gördeszka kiállítás látható a belvárosi Pécsi Galériában, emellett hip-hop és gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik a fesztivál szeptemberig tartó programját.

 


1. oldal / 14
Hirdetés
Hirdetés