Kezdőlap > Kultúra > Színház > LENNI vagy NEM LENNI? gála közönségkedvencekkel

LENNI vagy NEM LENNI? gála közönségkedvencekkel

2023. március 07. kedd, 14:31 Színház
PDF

Vári Éva és Bősze Ádám lesz a házigazdája annak a gálaműsornak, melyen ismét a Pécsi Harmadik Színház színpadára lép Fillár István, Lux Ádám, Márton András, Újvári Zoltán és Gergely Róbert mellett számos pécsi színművész, akiket korábbi előadásaikból ismer vagy még repertoáron lévő produkcióikban lát a nagyérdemű. Csaknem 50 művész fogott össze, hogy a teátrum által meghirdetett Színházmentő akció keretében jótékonysági gálát adjanak március 15-én 17 órakor.

Lenni vagy nem lenni? A Pécsi Harmadik Színház számára 2023 tavaszán ez nem egy jól ismert Shakespeare-mű klasszikus szállóigévé vált mondata. Ez a kérdés a kortárs magyar dráma fellegváraként ismert teátrummal kapcsolatban most a „Létezni vagy nem létezni?” „Alkotni vagy nem alkotni?”, „Fennmaradni vagy elenyészni?”  fájón nehéz dilemmáját veti föl.

Ez a színház működésének csaknem 40 éve alatt olyan előadásokat hozott létre, melyekkel mind a szakma, mind a közönség elismerését folyamatosan elnyerte és élvezte. Amely egyediségével, kortárs magyar drámákhoz való ragaszkodásával is képes volt élni és katarzist nyújtani estéről estére. S most, amikor a fennmaradásáért küzd, hogy értékteremtő működését folytatni tudja, megmutatja újabb, megújult arcát. Pécsi és fővárosi művészek, akik valaha megfordultak a teátrum színpadán, összefogtak, hogy egy változatos műfajú, sokféle stílust ötvöző, tartalmas estével ajándékozzák meg a publikumot.

Mindannyian tiszteletdíj nélkül lépnek fel, a gálaműsor teljes bevételét a Pécsi Harmadik Színháznak ajánlva. Ez azért is jelenthet rendkívüli segítséget számukra, mert kiemelt helyárú jegyek vásárolhatók rá 10-15-25 ezer forint értékben. Azt kérik, hogy aki teheti, jöjjön el erre az egyszeri és megismételhetetlen eseményre és segítsen életben tartani a magyar dráma fellegváraként ismert teátrumot. A gálán felcsendül egy kifejezetten erre az alkalomra komponált dal is. Tamás Éva Dalommal hívlak közelebb című versét a színésznő muzsikustársai, Tóth Álmos és Schulteisz Gábor zenésítették meg, és sok olyan híresség is feltűnik a dal videoklipjében, akik a gálán személyesen nem tudnak részt venni, de nevükkel, személyükkel segíteni akarják a teátrum Színházmentő akcióját. Ennek részleteiről a Pécsi Harmadik Színház honlapján tájékozódhatnak.

Forrás: PHSZ

Hirdetés
Hirdetés