Kezdőlap > Kultúra > Színház > Csirkefej utoljára a Pécsi Harmadik Színházban

Csirkefej utoljára a Pécsi Harmadik Színházban

2024. március 12. kedd, 17:28 Színház
PDF

A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte a premier óta, sőt, a Kritikusok Díjának jelöltjei között volt 2023-ban nemcsak a legjobb független színházi előadás kategóriában, hanem Bacskó Tünde és László Csaba kimagasló színészi teljesítménye révén is. (Fotók: Komlós Attila)

A teátrum ebben az évadban március 28-án este 7 órakor tűzi műsorára utoljára Spiró György 1985-ben írt, ám napjainkban is húsbavágóan aktuális drámáját, mellyel most újra reflektorfénybe kerülhet!

- Fontos pillanat lesz ez számunkra azért is, mert komoly tétje van: esélyt kaphatunk arra, hogy az idei, június 10-16. között Kaposváron rendezendő Országos Színházi Találkozón – amennyiben az ítészek úgy döntenek – a versenyprogramban képviseltessük magunkat – tudtuk meg László Csabától, a Pécsi Harmadik Színház újonnan kinevezett ügyvezető igazgatójától. – Ami rajtunk múlik, megtesszük; színész kollégáim nevében is ígérhetem, a célunk ezúttal is az, hogy emlékezetes színházi élménnyel, katartikus előadással ajándékozzuk meg közönségünket. Ám a sikerhez a nézők megtisztelő figyelmére és támogató jelenlétére is óriási szükségünk van! Akkor tudunk méltóképpen küzdeni az országos szakmai megmérettetésen való részvételünkért, ha a közönség drukkol nekünk, és minél többen eljönnek az előadásra. Bízunk abban, hogy jelenlétükkel megerősítik: fontosnak érzik a Pécsi Harmadik Színház arculatát meghatározó produkciók repertoáron tartását.

alt

Részlet az előadásból

„A Vincze János rendezte előadás mindvégig nagyon sűrű, intenzív, aminek egyik alapja a szövegen általa végzett dramaturgiai munka. A szöveg tömörebb, feszesebb lett, és részben emiatt is a jelenetek kompaktabbak, ugyanakkor a közöttük való átkötések gördülékenyek. A mintegy kétórás (egyben játszott) előadás mindvégig magas hőfokon izzik és tág érzelmi skálán mozog” – írta elemző kritikájában P. Müller Péter a Jelenkor hasábjain.

A Jászai-díjas Vincze János 1988-ban állította színpadra először Spiró György megrendítő drámáját, s a teátrum ezzel a revelatív előadásával alapozta meg máig ható országos hírnevét és elismertségét.

Forrás: PHSZ

Hirdetés
Hirdetés