Kezdőlap > Kultúra > Színház > Csirkefej a kaposvári Országos Színházi Találkozón!

Csirkefej a kaposvári Országos Színházi Találkozón!

2024. április 12. péntek, 10:15 Színház
PDF

altA kaposvári Csiky Gergely Színház, az idei Országos Színházi Találkozó házigazdája április 5-én közzétette a 2024. június 10-16. között zajló seregszemle hivatalos versenyprogramját. A Pécsi Harmadik Színház Spiró György Csirkefej című drámájából született előadása is bekerült a versenyprogramba. (Fotó: Hatházi-Müller Andrea)

A Jászai-díjas Vincze János rendezésében Bacskó Tünde, Tatai Gergő, László Csaba, Tamás Éva, a Jászai-díjas Bánky Gábor, Frank Ildikó, Fischer Norbert, Götz Attila, Bera Márk, Hollósi Orsolya, Somogyi Bianka és Zengő Ágnes játszik.

A színházi szakemberek 65 társulat 107 előadása közül válogatták ki azokat a produkciókat, amelyek megítélésük szerint a legmagasabb művészi értéket és innovatív megközelítéseket képviselik. A felkért négy válogató (Bán Teodóra, a margitszigeti színház ügyvezető igazgatója, Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója, Németh Ákos drámaíró és Zalán Tibor drámaíró, költő) által ajánlott 10 nagyszínpadi és 10 kamaraszínházi előadásból a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14-et választott ki, amit a Kritikusok Céhe által jelölt további 2 független előadás tett teljessé.

„A 2024-es Országos Színházi Találkozó új korszakot nyit a hazai színházi világban, ahol a művészet, a közösség és a kultúra találkozása révén felejthetetlen élmények születnek majd. A szervezők minden résztvevőt és látogatót izgalmas programokkal, friss lendülettel és családias atmoszférával várnak Kaposváron, hogy együtt ünnepelhessük a színházi művészetet” – nyilatkozta dr. Fülöp Péter, a fesztivál igazgatója.

A jegyértékesítés április 15-én indul; belépők a Csiky Gergely Színház jegypénztárában és weboldalán lesznek megvásárolhatók. A szervezők azt ígérik, hogy április végéig publikussá teszik a kiegészítő (off) programokat is, amelyek tovább színesítik majd a Találkozó kínálatát. Terveik szerint a színház mellett található parkban workshopok, pódiumbeszélgetések, családi programok, koncertek és gasztronómiai élmények várják majd az érdeklődőket.

A szemle programja - 2024. június 10-16.

Budapest Bábszínház: Frankenstein
Rendező: Keresztes Tamás

Csokonai Nemzeti Színház Debrecen: Nincstelenek
Rendező: Botos Bálint

Karinthy Színház: Hamlet crazy and cool
Rendező: Ilja Bocsarnikovsz

Katona József Színház: Magányos emberek
Rendező: Tarnóczi Jakab

Kolozsvári Állami Magyar Színház: Ifjú barbárok
Rendező: Ifj. Vidnyánszky Attila

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház-Tompa Miklós Társulat: Lázadni veletek akartam
Rendező: Sebestyén Aba

Nemzeti Színház: Kurázsi mama és gyermekei
Rendező: Theodórosz Terzopulosz

Örkény Színház: The Black Rider
Rendező: Polgár Csaba

Radnóti Miklós Színház: 3 tél
Rendező: Alföldi Róbert

Soproni Petőfi Színház: A pacsirta
Rendező: Kéri Kitty

Szolnoki Szigligeti Színház: A fösvény
Rendező: Szabó Máté

Tamási Áron Színház-Sepsiszentgyörgy: Iráni konferencia
Rendező: Bocsárdi László

Thália Színház: Ványa bá
Rendező: Kelemen József

Vígszínház: Sirály
Rendező: David Doiasvili

Független előadások:

Forte Társulat – Szkéné Színház: Akár Akárki
Rendező: Horváth Csaba

Pécsi Harmadik Színház: Csirkefej
Rendező: Vincze János

Hirdetés
Hirdetés