Ahol a zene születik

Kezdőlap > Kultúra > Zene > Ahol a zene születik

Ahol a zene születik

2019. április 11. csütörtök, 14:48 Zene
PDF
Aranyfedezet címmel hirdette meg 2019/2020-as évadát a Pannon Filharmonikusok. A Kodály Központban futó sorozatokra már vásárolhatók és hosszabbíthatók a bérletek. 

Értékes élményeket ígér a Pannon Filharmonikusok új évada. A zenekar ARANYFEDEZETET nyújt arra, hogy a koncerten eltöltött idÅ‘ valóban értékké váljon, ezzel járulva hozzá a minÅ‘ségi kikapcsolódás nyújtotta feltöltÅ‘déshez. Pécsett a már jól ismert négy sorozatra válthatók bérletek, azonban a 2019/2020-as évad is tartogat újdonságokat a törzsközönség számára. A Pannon Filharmonikusok bérletesei számára szeptembertÅ‘l Családi programot indít a zenekar! A programmal többféle lehetÅ‘séget kíván adni a gyerekeknek a szülÅ‘kkel, nagyszülÅ‘kkel közös élményekre a koncertlátogatások alkalmával, valamint most debütál a zenekar új imázsfilmje, melyet Gundel Takács Gábor fÅ‘szereplésével forgatott a zenekar. A videó a Pannon Filharmonikusok youtube csatornáján – IDE kattintva – érhetÅ‘ el. 

A Pannonicum sorozat a hétköznap elfoglalt örökmozgókat az évad öt szombatján várja 18.00 órától. A korai kezdés lehetÅ‘vé teszi, hogy a régió más városaiból is útra kelhessenek, hogy az ország legjobb akusztikájú termében élvezzék a komolyzenét. A nyitókoncerten a világhírű hegedűművész, Mayu Kishima mutatkozik be Pécsett, de a sorozatban hallható lesz az Amadinda ÃœtÅ‘együttes, Christian Lindberg svéd zeneszerzÅ‘ alkotói kvalitása és hangszeres játéka, a bécsi klasszikusok, melyek Baráth EmÅ‘ke gyönyörű hangján kelnek életre, valamint a közönségkedvenc Kobajasi Kenicsiró is vezényli a Pannon Filharmonikusokat. A sorozatban a zenekar mindhárom dirigense, Gilbert Varga és Bogányi Tibor vezetÅ‘ karmesterek, valamint Vass András állandó karmester is dirigálja az együttest. 

A Kodály-bérlet csütörtök esténként 19.00 órakor várja a hallgatóságot a Kodály Központban. A sorozat hangszerszólók különleges sorát kínálja: Arno Bornkamp szaxofonon, Horia Dumitrache klarinéton, a PFZ muzsikusai Zempléni Szabolcs vezetésével pedig kürtkvartettben nyújtanak emlékezetes produkciót. Két mesterhármast is láthat a közönség a színpadon: Ránki Fülöp (zongora), Razvaljajeva Anasztázia (hárfa) és Dobozy Borbála (csembaló) César Franck hármasversenyét játssza majd, míg tavasszal a Pannon Filharmonikusok zeneszerző-koncertmesterének, Bánfalvi Zoltánnak csellóversenye Bogányi Tibor előadásában lesz hallható Gilbert Varga vezényletével. A sorozat további különlegességeket is tartogat!

A Breitner-bérlet csütörtök esténként 19.00 órakor a szépség és méltóság univerzumába hívja a közönséget. Bogányi Tibor újra elkalauzolja a hallgatóság Bruckner méltóságot parancsoló paradicsomába, és Kelemen Barnabás segítségével Sibelius világába. Weber gyönyörű zongoraversenye Várjon Dénes elÅ‘adásában csendül fel, míg Gilbert Varga varázslatos mesevilágot teremt Frankl Péterrel közös hangversenyén. A sorozat bemutatja az alig 24 évesen elhunyt Lili Boulanger Tavaszi reggelét, és a zenei univerzum számos különleges élményében részesíti a közönséget. A sorozatot a Trianoni békeszerzÅ‘dés 100 éves évfordulójának emlékére, a zenekar megrendelésére alkotott Gyöngyössy Levente mű Å‘sbemutatója zárja. 

A hagyományos keresztény eredetű ünnepekhez kapcsolódva az egyházzenei irodalom legjavából válogat a Musica Sacra sorozat. Az elhunytaknak emléket állító barokk koncerten és a karácsonyi hangversenyen a neves szólisták mellett fellép a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa Dobos László és Vass András vezényletével. A húsvéti koncert a Kodály Filharmonikusok Debrecen vendégprodukciója, melyen a méltán híres János-passió hangzik el Kéringer László evangélista szerepével.
A Pannon Filharmonikusok bérletajánló magazinja online is átlapozható IDE kattintva, amiben a bérletvásárlás információi mellett a sorozatok további szólistái, a koncertek érdekességei és közreműködÅ‘kkel készült interjúk is olvashatók. 



Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ma 2024. április 18., csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
Sok boldogságot kívánunk!

FaceBook

Archívum

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés