Kezdőlap > Kultúra > Zene > A Zsolnay Piknik nyitja a fesztiválszezont!

A Zsolnay Piknik nyitja a fesztiválszezont!

2022. május 18. szerda, 09:29 Zene
PDF

A zenei, irodalmi és gasztronómiai csemegék egyaránt fontos szerepet kapnak a Zsolnay Pikniken. A fűben heverészés mellett igazi tavaszi zsongás, összesen több mint 70 program várja a családokat május 20-22. között a Zsolnay Negyedben.

A piknikezéshez hangulatos zene társul, időnként irodalmi zamattal. Közös produkcióval érkezik Simon Márton költő, slammer és iamYank. Kollár-Klemencz László Zabolátlan lovaim című lírai dalestjén Farkas Róberttel és Dargay Marcellel lép színpadra, míg a Zongoristatalálkozón a New Orleans blues műfajban, dob kísérettel három zongorista boogie-woogie párbaját hallhatja a közönség. Grecsó Krisztián és Beck Zoli Hoztunk valamit magunkból címmel készül egy időutazós, zenés irodalmi pódiumestre. Fellép továbbá az 'I ❤ Swing’ formáció, az Eliza Bliss Band, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, JaMese és a Swing A La Django.

Különleges gasztronómiai programok és finomságok járulnak hozzá a piknikhangulathoz. A Chori pan workshopon argentin kolbászos szendvicseket készíthetünk chimichurrival. Pizza workshopot tart Szabi, a pék, ahol megismerhetjük a világhírű nápolyi pizza titkát (belépődíjas program). Aki csak kóstolni szeretne, az is megízlelheti Szabi pizzáját, de a Rolling Grill Circus és a Partisan is gondoskodik a finom falatokról és hűsítő kortyokról.

A Bóbita Bábszínház bemutatói mellett a KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg a bábszínpadon.

A kézműveskedés szerelmesei kipróbálhatják magukat az „Üssünk egyet” című fémműves workshopon, elmerülhetnek a gyöngyfűzésben vagy részt vehetnek a Buborékbűvölő workshopon.
És még nincs vége a programoknak! Lesz szabadtéri jóga és gyerekjóga, varázslénykeresés, kerekasztal-beszélgetés a Z generációs influencerekről, valamint beleshetünk a kulisszák mögé is: az Amalgam Collection gyárlátogatásán betekintést kaphatunk az autómakett készítés folyamatába, a PTE Művészeti Kara pedig megnyitja az érdeklődők előtt a Festészet és a Szobrászat Tanszék műtermeit.

Premierrel készül a VR Univerzum: a több mint 30 különböző virtuális valóságélmény mellett május 21-től elérhető a VR Pottery, amivel porcelánt készíthetünk a virtuális valóságban (belépődíjas program).
A Zsolnay Pikniken három nagyszabású, jótékonysági projektet indítunk el, amelyekkel az ukrajnai háború áldozatait támogatjuk, az UNICEF Magyarország közreműködésével. Ezek részleteit május 11-ei sajtótájékoztatónkon ismertetjük.

Belépődíjas koncertek:

Az ország egyik legnépszerűbb színésznője énekesként is bemutatkozik május 20-án! Az Ónodi Eszter & The Open Pub zenéje a sanzonok, a hazai alter és a jazzy popzene határai között mozog; a szövegek többségét Karafiáth Orsolya költő jegyzi.

Fiatalok, menők és őrülten tehetségesek: Deva, Belau és Saya Noé triplakoncertje május 21-én nemcsak a Z generációt szólítja meg, hanem a műkedvelőket is, ugyanis a koncertet egy live act és egy pop-up kiállítás kíséri.

A zárónapon a legnagyobb magyar slágerek jazz-feldolgozásaival érkezik a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann.

Az Ukrajnából érkező menekültek az esti koncerteken ingyen vehetnek részt.

Forrás: ZsÖK

Hirdetés
Hirdetés